Politiek

Henk Krol presenteert ‘vooruitstrevende conservatieve’ LHK Partij

27-11-2020 17:48

Het was bijna aan onze aandacht ontsnapt nu er zoveel politiek smulnieuws is, maar politieke mastodont Henk Krol heeft deze week voor de vierennegentigste keer een politieke partij opgericht.

Gespeend van enige publieke belangstelling presenteerde Henk donderdagmiddag om 17:00 zijn nieuwe beweging. Dit ‘compleet nieuwe begin‘ heeft van Krol de welluidende naam LHK Partij gekregen. Althans, zo heet het Twitteraccount. De partij, die zich laat voorstaan op haar ‘vooruitstrevende conservatisme’, hanteert ook de naam Lijst Henk Krol en de afkorting LHK.

Voorzitter Pieter Bogaardt laat weten dat de LHK Partij ‘na enige turbulentie, in een periode van vijf weken, van een wens, een echte serieuze partij geworden.’

Pieter komt overigens beslist niet voor het eerst met de politiek in aanraking. Bij Bogaardt thuis, waar het een zoete inval van politici en bewindspersonen was, heeft hij de politiek al meegekregen van zijn vader Archibald. De voorzitter verwacht de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen al vóór kerstmis te ontvangen van de kandidatenlijst-uitreiker.

Na Bogaardt neemt boegbeeld van Lijst Henk Krol Henk Krol het woord als lijsttrekker van Lijst Henk Krol. Henk Krol vertelt dat het door hem bedachte ‘vooruitstrevende conservatisme’ hem op het lijf is geschreven. Opvallend is ook dat Krol zich schijnbaar heeft voorgenomen niet non stop het woord te gaan voeren bij de LHK Partij:

‘Zolang je stil bent en luistert, kun je wat leren. Wie alleen zelf aan het woord is, wordt niet wijzer.’

Hierna plaatsen de beheerders van het LHK Partij twitteraccount negen plaatjes met tekst over de speerpunten van de partij. Daar zouden we uitgebreid op in kunnen gaan, maar die teksten zeggen nog geen tiende van de vijf inspirerende quotes die direct daarna worden gepost.