Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sinterklaas (1/2)

28-11-2020 09:31

Lieve Sinterklaas,

Omdat ik sinds de komst van mijn 41 jaar oude Lada Niva alles al heb, hoef ik dit jaar geen cadeautjes van u. Daarom staan op mijn verlanglijstje dit jaar alleen maar cadeaus voor andere mensen. Vrienden en bekenden.

Ik weet dat het gezien de grote drukte bij de pakjesbezorgers een beetje aan de late kant is, maar ik ken zat werklozen die de komende week wel even als hulp-Zwarte Piet kunnen fungeren, zodat de cadeaus toch allemaal nog op tijd aankomen.

Voor Eva Vlaardingerbroek, de ex van Thierry Baudet en de huidige van de Franse ‘filosoof’ Julien Rochedy, dacht ik nu de koude maanden aanbreken aan iets voor op haar hoofd.

Voor Claudia de Breij, van wie ik naarmate mensen langer zeiken over hoeveel vluchtelingen ze nou eigenlijk in huis heeft genomen demonstratief steeds een beetje meer ga houden, dacht ik aan een cheque voor dat zij dan bij ons mag.

 Sint 2020 Sint 2020

Voor Anne-Fleur Dekker, het malle meisje dat zo gruwelijk werd misbruikt door GroenLinks, Fransisco van Jole van de Joop en daarna elk tv-programma dat even een mal meisje nodig had, dacht ik aan tips over hoe je eerlijk aan je geld kunt komen. Ze weet zelf wel waarom juist dat cadeau.

Voor Margriet van der Linden, die niet alleen voor een kopschopper als Akwasi de rode loper uitlegt maar ook Laura H.-achtigen, dacht ik aan een dingetje voor na afloop van haar ‘interview’ met de volgende kalifaatkoe. Ik weet alleen niet van welke smaak ze houdt, dus u moet maar kiezen.

Voor Sigrid Kaag, die die sneakers na gebruik voor de promotiefilmpjes van D66 natuurlijk wil terugsturen naar Zalando (want wat heeft ze aan witte schoenen als ze na de verkiezingen toch weer in de woestijn gaat werken?), dacht ik aan een heel praktisch cadeau.

Voor de VVD-Kamerleden Dilan Yesilgöz en Bente Becker, die twee van ‘wel woorden, geen daden’, dacht ik allebei aan hetzelfde cadeau, omdat er een heldere boodschap in verpakt zit.

Black Friday 2020Black Friday 2020

Voor Annabel Nanninga dacht ik aan een link naar een website. Die is slim genoeg om te snappen wat ik dan bedoel. Wat ik kan, kan zij ook. En je wordt er veel gelukkiger van dan van die slangenkuil.

Voor CDA-staatssecretaris Mona Keijzer, die om MKB’ers te paaien “Ga shoppen!” bleef roepen toen de eerste coronacrisis naar een hoogtepunt ging en door fouten van haar partijgenoot Hugo de Jonge talloze bejaarden in eenzaamheid letterlijk de moord stikten, dacht ik aan een cadeau dat haar tegen zichzelf beschermt. En ons tegen haar.

Voor schrijfster en columniste Saskia Noort dacht ik, mede in het belang van de lezers van het Algemeen Dagblad, aan iets heel flauws, maar het helpt wel om de gekte uit haar kop te verdrijven.

Daar wil ik het voor vandaag graag bij laten, Sinterklaas.

En ja, dit zijn inderdaad allemaal cadeautjes voor vrouwen.

Morgen zijn de mannen aan de beurt.

De overige soorten laat ik over aan iemand die daar, om financieel-technische redenen, wat meer mee heeft dan ik.

Dank en groet, ook aan Zwarte Piet!

JanD

PS. Voor u heb ik natuurlijk zelf wat gekocht. Zo rol ik.

(Advertentie)

De dagelijkse ‘99 woorden’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)