Politiek

ChristenUnie wil bezorging papieren couranten subsidiëren, al kan men couranten gewoon online lezen

30-11-2020 11:00

Couranten (dagbladen en overige al dan niet regionale circulaires) hebben het al zo’n jaar of twintig erg zwaar. Een jaar of twintig geleden was het dankzij internet ineens gedaan met het moralistische nieuwsmonopolie van couranten en daarom worden couranten elk jaar minder gelezen. In feite worden couranten vandaag de dag alleen nog maar door babyboomers, bejaarden en hoogbejaarden gelezen maar, die sterven bij bosjes uit dus elk jaar heeft de gemiddelde courant minder lezers.

Minder lezers = minder inkomsten.

Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn want de kosten zitten bij couranten vooral in druk (papier!) en distributie (jongeren met fietstas en krantenwijk sociaal beperkten met Canta en krantenwijk!), terwijl dat drukken op papier (met het archaïsche product ‘inkt’) en die distributie door obsolete robots van vlees en bloed helemaal niet nodig is omdat de content van couranten gewoon online kan worden gezet. Stop met drukken op papier en de kosten nemen drastisch af waardoor de winst er weer uit spuit. Simpel!

Lees ook geen kranten meer, lees TPO+

Zou je zeggen. Maar zo werkt dat dus niet met babyboomers, bejaarden en hoogbejaarden, al helemaal niet in Nederland. Die weigeren massaal om hun dagelijkse portie gekleurde verzuilde ‘nieuws’ op een beeldscherm te lezen. Beeldschermen zijn stom en eng. Nederland zit tsjokvol met pathetische vooruitgangshaters die ‘liever mijn ritselende krantje van papier lezen bij de ochtendkoffie’ of ‘de lekker dikke zaterdageditie samen met mijn geliefde op zondag in bed’ en dat soort diep tragisch maar typisch voor krantenlezers klef fopromantische kitsch. De meeste krantenlezers lijken trouwens op Bert Wagendorp, wat geen verrassing mag zijn.

Kortom, couranten kunnen geen kant op. Er zijn te weinig jongeren die de plek kunnen opvullen van de uitgestorven babyboomers en bejaarden en de nog wel levende babyboomers en bejaarden die courant lezen weigeren de vooruitgang te accepteren en eisen dat hun courantencontent dagelijks wordt geleverd op het equivalent van een trekschuit oin een tijdperk waarin vliegtuigen hun intrede doen. De babyboomer die weigert zijn courant online te lezen maar gedrukte inkt op papier eist is exact hetzelfde als de babyboomer die er op staat dat zijn reis van Berlijn naar New York wordt afgelegd per waterstof gevulde zeppelin inplaats van met een Boeing 777.

De TPO Nieuwsbrief is eigenlijk ook een soort van gratis courant, dus schrijf je meteen in

Dus gaan couranten kapot, al was het maar omdat couranten heden ten dage in handen zijn van mensen die helemaal niets met couranten of journalistiek hebben maar wel alles met winst zodat de winst in hun zakken verdwijnt en niet verder in de courant of journalistiek wordt geïnvesteerd. Met als toekomstig resultaat een definitie einde aan moralistische linkse drambolwerken als Trouw, Volkskrant, het communistische PvdA-ledenblad Parool en natuurlijk de ”’liberale”’ slijptol van de geest NRC.

En dat mag helemaal niet van de ChristenUnie, want alles wat couranten met inkt op papier afdrukken is waar terwijl alles wat op internet staat niet waar is. Daarom wil de ChristenUnie het BTW-tarief op de verkoop van papieren couranten afschaffen en de bezorging van couranten (sociaal- en arbeidsgehandicapten in een Canta of shag rokende 50’ers op een brommer) voortaan subsidiëren.

Zo werkt de ”’vrije”’ markt in cryptomarxistisch ”’liberaal”’ Nederland immers al eeuwen: alles wat geen marktkwaarde heeft omdat helemaal niemand er in is geïnteresseerd wordt door de overheid gesubsidieerd zodat alles lekker middelmatig en lekker gemiddeld met de juiste linkse boodschap voor eeuwig kan blijven genieten van een steeds groter wordende inertie en intrinsieke zinloosheid (zie ook: de NPO).

Een steeds groter wordende inertie en intrinsieke zinloosheid…het lijkt warempel bijna het christendom zelf wel.