Binnenland

Gefeliciteerd Lieve Stad, 24-uurs hotel voor illegalen in Buitenveldert geopend

01-12-2020 12:05

Overal om ons heen aanwezig.

Voor GroenLinks en de rest van het linkse college in Amsterdam waren illegalenhotels een absolute topprioriteit (naast diversiteitscursussen) dus de opening van een illegalenhotel in Buitenveldert is een groot succes. GroenLinks-wethouder Groot Wassink heeft er het zowat persoonlijk doorgedrukt.

AT5 is hartstikke enthousiast:

De opvanglocatie voor ongedocumenteerden in de oude brandweerkazerne in Buitenveldert is sinds kort open. Er wonen nu 48 mannen tussen de 20 en 30 jaar oud, voornamelijk uit Oost Afrika en enkelen uit het Midden-Oosten. De laatste twee bewoners arriveren deze week. Er was fel protest toen de plannen bekend werden, maar ‘het gaat nu best wel goed’.

Voor de ongedocumenteerden is de voormalige Brandweerkazerne een doorstroomhuis. Je mag hier maximaal anderhalf jaar blijven, maar de meeste mannen zullen er enkele maanden wonen.

(…)

De komst van deze 24-uursopvang  had heel wat voeten in aarde. In maart vorige jaar was fel protest uit de buurt. Sommige bewoners vreesten voor onveilige situaties.  Ze waren onder meer bang dat de dagelijkse wandeling naar de winkels op het Gelderlandplein niet meer veilig zal zijn voor de vele, vaak alleenstaande ouderen uit de buurt.

Hartverwarmend.

Lees ook: Annabel Nanninga sloopt lieve stad vol lieve mensen waar hoop overal om je heen aanwezig is