Entertainment

Mannen laten diversiteitstrainingen massaal links liggen

01-12-2020 17:53

Foto via: Ali Yahya

Droevig nieuws uit de inclusieve wereld aan de andere kant van de fatsoenskloof. Mannen blijken namelijk maar amper interesse te hebben in diversiteitstrainingen. Dat is althans de conclusie die je kan trekken uit het relaas van Nancy Poleon bij Nu.nl.

Deze ondernemer organiseerde twee maanden geleden het evenement Believers in Female Leadership Breakfast, maar van de 73 bezoekers waren er slechts drie man. Ook bij andere ontbijtsessies heeft vaak minder dan 10% van de deelnemers een piemel tussen de benen. Poleon vermoedt dat dit komt omdat mannen en de bedrijven die zij leiden nog steeds niet snappen hoe belangrijk diversiteit eigenlijk is.

Maarten van Rossum (niet die bromsnor, maar PR-directeur bij Heineken) was wel bij de ontbijtsessie aanwezig en is het hiermee eens:

“Vrouwen hoeven minder overtuigd te worden van diversiteit, die zien het nut er vaak wel van in. Het zijn meestal mannen die het systeem van verandering, al dan niet onbewust, blokkeren.”

Van Rossum vindt dan ook dat mannen een belangrijkere rol moeten claimen binnen het diversiteitsdebat. Volgens hem komt dat nu eenmaal geloofwaardiger over, omdat je dan niet voor eigen parochie preekt:

“Als ik als witte man positieve ervaringen op het gebied van diversiteit opdoe en anderen kan vertellen dat ze dat ook kunnen ervaren, dan is het doel uiteindelijk bereikt. Van wie ze het horen maakt niet uit, het gaat erom dat de boodschap overkomt.”