Buitenland

Organisator corona-gangbang met 25 naakte mannen zag geen probleem omdat alle gasten al corona hadden gehad

02-12-2020 14:02

József Szájer, foto: screenshot YouTube

De Europarlementariër die vrijdag is opgepakt tijdens een illegale corona-gangbang met 25 naakte mannen ziet geen probleem in zijn aanwezigheid aldaar omdat iedereen er al corona had gehad. Hij vindt het onzin dat de politie helemaal binnenviel om de homo-gangbang te stoppen:

“Als wij – als volwassenen – het risico willen nemen, dan moeten wij dat toch zelf weten, zeker?”

József Szájer, zoals het Europarlementslid in kwestie heet, is een van de oprichters van Orbáns homo-onvriendelijke Hongaarse Burgerunie, ook wel Fidesz genaamd. De 59-jarige Hongaar bleek – compleet onafhankelijk van de corona-gangbang – een enorme last met zich mee te torsen. Hierdoor zag hij zich zondag genoodzaakt zonder verdere vooraankondiging de politiek te verlaten:

“Omdat de dagelijkse politiek al een hele tijd als een emotionele last op mijn schouders weegt.”

Zo liet Szájer weten in een officiële verklaring. Boze tongen beweren echter dat József de politiek is ontvlucht omdat hij gesnapt is op eerder genoemde illegale orgie met 25 naakte mannen. Dit feest, waar veel plaats was ingeruimd voor intermenselijke affectie, werd georganiseerd door de 29-jarige doctoraalstudent David Manzheley. David organiseert enkele keren per jaar homoseksuele woonkamer-orgies. Hij was er echter niet van op de hoogte dat zich dit jaar zo’n voorname bezoeker onder de aanwezigen bevond:

,,Ik ken die man niet. Het was een vriend van een vriend. Op mijn feestjes nodig ik altijd een paar vrienden uit, die op hun beurt ook nog wat vrienden meebrengen, en dan maken we het samen gezellig. We praten wat, we drinken wat – net zoals in het café. Het enige verschil is dat we in de tussentijd ook seks hebben met elkaar. Ik zie niet in wat daar verkeerd aan is. We zijn allemaal volwassen mannen onder elkaar, alles gebeurt met wederzijdse toestemming.’’

En hoewel er inderdaad niemand van opkijkt als je regelmatig met 25 naakte mannen wat praat en wat drinkt in de woonkamer, kreeg Manzheley wel enige kritiek op zijn omgang met de coronamaatregelen. In België mag een huishouden momenteel maar één bezoeker per dag ontvangen, een aantal dat David met 24 naakte mannen had overschreden. Maar ondanks dat de student er verder geen kwaad in ziet als mensen hun eigen plan trekken omdat ze de lockdown zat zijn, bleef hij toch oog houden voor de veiligheid:

“Maar eerlijk? Veel mensen hebben er genoeg van, van die hele lockdown. We willen weer mensen zien, en ik denk niet dat daar iets mis mee is. Trouwens: ik heb het allemaal heel voorzichtig aangepakt.”

David was eigenlijk al een maand geleden van plan om 25 naakte mannen uit te nodigen in zijn woonkamer, omdat het toen Halloween was – het lievelingsfeest van de gangbang-organisator. Maar dat vond de jongeman, hoewel hij persoonlijk wel kijkt naar de risico’s, toch te gevaarlijk:

“Ik hou van Halloween, het is mijn favoriete feest van het jaar. Maar omdat de coronacijfers eind oktober nog veel erger waren dan nu, vond ik het toen niet verantwoord om een feestje te organiseren. Daarom heb ik besloten de versiering te laten hangen, en te wachten tot de cijfers weer een beetje gedaald waren. Vrijdag vond ik dat ik mijn Halloweenfeestje wel kon organiseren. Op een verantwoorde manier. Ik heb tien vrienden uitgenodigd, en ze mochten ook zelf nog mensen meenemen, onder één absolute voorwaarde: alle gasten moesten al corona gehad hebben, en mochten geen symptomen vertonen. Ik vertrouwde erop dat mijn vrienden daar niet over zouden liegen. Dus eerlijk gezegd zie ik het probleem niet. Er waren ook twee verplegers aanwezig, en ook zij vonden het niet gevaarlijk. En trouwens, wat dan nog? Als wij – als volwassenen – het risico willen nemen, dan moeten wij dat toch zelf weten, zeker?”

De Brusselse politie bleek echter niet ontvankelijk voor de waterdichte logica van de 29-jarige promovendus. Nadat zij rond half tien door buren van Manzheley getipt was over een mogelijk lockdownfeest kwamen zij direct in actie. Eenmaal binnen troffen de agenten 25 mannen aan die behalve geen kleding ook alle 25 geen mondmasker droegen. David ervoer de confrontatie als onaangenaam en oneerlijk, met name omdat de 25 naakte mannen subiet hun identiteitskaart moesten tonen. Iets dat volgens de initiator van het seksfeest bemoeilijkt werd door de naaktheid van de 25 mannen.

“Plots stond mijn hele woonkamer vol agenten. Ze begonnen meteen te schreeuwen. ‘Identiteitskaart! Nu!’ Maar we hadden niet eens een onderbroek aan, hoe zouden we dan in godsnaam snel onze identiteitskaart tevoorschijn kunnen toveren? Dat maakte de agenten alleen maar bozer. Ze waren heel onvriendelijk en zeiden gemene dingen over homo’s.”

Een van de aanwezigen bleek zo’n moeite te hebben met het politieoptreden dat hij zijn leven riskeerde en zich via dakgoot en regenpijp de straat op liet zakken. Een alerte voetganger verwittigde de politie die de geschrokken man direct arresteerde en een boete gaf. Ook trof de politie nog één xtc-pil aan in de rugzak van de man. Dinsdag werd bekend dat de politie-schuwe man Europarlementslid József Szájer is.

De anti-homo politicus heeft in een schriftelijke verklaring spijt betuigd voor zijn aanwezigheid op het homofeest. Wel benadrukte hij dat de gevonden drugs in zijn rugzak beslist niet van hem zijn:

“Nadat de politie om mijn identiteit vroeg heb ik verklaard dat ik lid was van het Europees Parlement. De politie gaf me een verbale waarschuwing en bracht me naar huis. De xtc-pil was niet van mij, ik weet niet wie ze meebracht. Het spijt me dat ik de regels van het halfrond heb geschonden, het was onverantwoordelijk van me. Ik zal de sancties ondergaan.”

Het valt te verwachten dat Szájers politieke bondgenoot Viktor Orbán niet blij is met dit voorval. Samen met Orbán trekt de als ultraconservatief bekend staande Szájer op tegen gelijke rechten voor lhbt’ers. Dat József nu zelf met 25 naakte mannen is gesnapt op een seksfeest zal voor sommige Hongaren een bevestiging zijn van wat zij al vermoedden. In 2015 verscheen al een artikel over de politicus met de titel: “Ook al is József Szájer getrouwd met een vrouw, toch weet iedereen in dit land dat hij eigenlijk homo is.” Mocht dit artikel ooit herdrukt worden, dan kan de auteur ‘in dit land’ veranderen in ‘ter wereld’.