Marketing

Als je goede social skills hebt dan passen deze beroepen het best bij je

03-12-2020 15:20

Er zijn allerlei sociale beroepen in verschillende sectoren die perfect bij je passen als je goede sociale skills hebt. Denk maar aan beroepen in het onderwijs net als aan beroepen in de zorg, waarin persoonlijk contact een belangrijke rol speelt. Het intensieve contact met anderen maakt dan ook het onderscheid als het gaat om beroepen die ideaal zijn als je sociaal bent ingesteld. Het contact zelf krijgt in verschillende beroepen op een uiteenlopende manier vorm. Bijvoorbeeld als fysiek contact of in de vorm van informatie overbrengen of het voorzien in psychische hulp. Ontdek hier een aantal concrete beroepen die daarop aansluiten.

Maatschappelijk werker

Voor de uitvoering van het beroep van maatschappelijk werker is het zeker belangrijk om over sociale skills  te beschikken. Uiteraard hoort daar ook een passende opleiding bij, zoals HBO Social Work. De functie van maatschappelijk werker is op verschillende terreinen in te vullen. Bijvoorbeeld door ondersteuning aan anderen te bieden en professionele begeleiding te bieden bij verslaving of bij financiële problemen. Zo is het ook mogelijk om als maatschappelijk werker te werken om de zelfredzaamheid van cliënten in de maatschappij te vergroten. Werk je liever met de jeugd, bijvoorbeeld als jeugdzorgwerker? De opleiding pedagogiek bereid je daarop voor.

Zorgberoepen

Een ander beroep dat uitkomst biedt als je goede sociale skills hebt, is het beroep van zorgmedewerker. Je hebt als zorgmedewerker, of je nu verpleegkundige bent of doktersassistente, altijd te maken met andere mensen. Het is belangrijk om over sociale vaardigheden te beschikken om in deze zorgberoepen met allerlei soorten mensen om te kunnen gaan. De zorgsector is natuurlijk heel breed, zodat er uiteenlopende beroepen zijn te onderscheiden, variërend van verloskundige tot verzorgende.

Politieagent

Als er al een beroep is waarbij je dagelijks met allerlei verschillende mensen in aanraking komt, is het wel de politieagent. Dat is dan ook een perfect beroep om uit te voeren als je over sociale skills beschikt. Je komt veel in contact met mensen die je vaak elk op een andere manier benadert. Denk bijvoorbeeld ook aan het voorkomen van het escaleren van conflictsituaties en mensen die je bijstaat als deze een ongeluk hebben gehad of met een overval te maken hebben gekregen. Het is in al deze bovenstaande beroepsgroepen belangrijk om over sociale vaardigheden te beschikken. Zo geldt dat ook nog voor een groot aantal andere beroepen, variërend van horecamedewerkers tot taxichauffeurs en van leraren tot sporttrainers.