Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de FvD-afhakers

05-12-2020 09:16

Beste FvD-afhakers,

Ik las dat een aantal van jullie de gang naar de rechter wil maken om te voorkomen dat Thierry Baudet dankzij die door jullie bestuur uitgeschreven internet-poll weer alle touwtjes in handen krijgt bij jullie partij.

Doe dat nou gewoon niet.

Accepteer dat Thierry Baudet de Miljoenenjacht gewonnen heeft.

Accepteer dat jullie hebben gegokt en verloren.

Accepteer dat het voor jullie over en uit is bij Forum voor Democratie.

Zelfs als jullie wachten op een algemene ledenvergadering, om nog één poging te wagen de zelfverklaarde Messias van zijn troon te stoten, zijn jullie kansloos. Thierry Baudet én Henk Otten hebben de reglementen van jullie partij namelijk zodanig dichtgetimmerd, dat de opkomst altijd te laag zal zijn om ook maar het geringste vuistje te maken

De Freek Jansen-kiddo’s die een hard plassertje krijgen van het nazisme en ‘filosofische geweldverheerlijkers’ als Sid Lukkassen hebben het gewonnen van de mensen die dachten dat er op rechts eindelijk een redelijk alternatief voor de PVV en de steeds meer naar links hellende VVD (klimaat, immigratie, Groot Europeesch Rijk) kon worden opgebouwd.

En het is jullie eigen schuld.

KlussenKlussen

Toen jullie, al dan niet terecht, Henk Otten lieten vallen en rustig meeprikten in diens rug, hebben jullie het doodvonnis van jullie partij getekend.

Even een kleine reminder: kort voor Otten eruit werd gewerkt, was Forum voor Democratie net de grootste partij van Nederland geworden. Niet in de peilingen, maar bij een echte verkiezing.

Begrijp me goed: ik zou Henk Otten nog niet één cijfer van mijn pincode toevertrouwen, maar hij was wel de énige in die hele partij van jullie die het Messias-gedrag van Baudet nog een beetje wist te beteugelen.

Of velen van jullie sindsdien hebben geprobeerd de boreale kolder uit Baudets kop te praten weet ik niet (ik denk het niet), maar ik weet wel dat het faliekant mislukt is.

En jullie coup (want natuurlijk was het een coup) ook.

Too little, too late.

Waardoor aan de meesten van jullie nu het predikaat ‘bruinhemd-apologeet’ zal kleven. Of op zijn minst: ‘wegkijker’.

En dat is precies waarom jullie het juridische gevecht niet moeten aangaan.

Forum voor Democratie is geen ‘uil van Minerva’ meer, maar een vleugellam vogeltje.

Geen partij gaat namelijk ooit nog samenwerken met Forum voor Democratie. Ze hebben allemaal voor eeuwig het ‘antisemitisme-argument’ paraat om Forum voor Democratie uit te sluiten van coalitievorming. Bij het Baudet-kamp, maar ook bij jullie. Want jullie lieten het gebeuren. Jullie lieten Henk Otten als belangrijkste ‘adviseur’ van Thierry Baudet feitelijk vervangen door Freek Jansen, de voorman van de knulletjes met de gestrekte rechterarm.

Een ruime meerderheid van de leden die gisteren stemden in die internet-poll, staat achter de Messias.

Duidelijk zat.

Films en seriesFilms en series

Leg je erbij neer.

Accepteer dat de partij waarvan velen in maart 2019 nog dachten dat-ie in maart 2021 weleens serieus de strijd kon aangaan met de VVD van Mark Rutte nu een extremistisch clubje is dat misschien net iets groter wordt dan de Partij van de Dieren. Of dan de SGP. Want geen omroep of krant gaat Thierry Baudet in maart nog faciliteren als-ie in de peilingen gemarginaliseerd is – en dan ben je kansloos.

Vraag je hooguit zo rond Kerst en Oud en Nieuw eens rustig af wat jullie eigen rol was in de totale ineenstorting van het FvD, maar gun Thierry Baudet zijn plek als dirigent van het knaapjeskoor en superheld van de sekteleden.

Het is over.

The fat lady sang.

En de ontheemde kiezers zijn terug bij af. Dat is eigenlijk het enige wat mij persoonlijk treurig stemt. Want verder was het een fantastisch schouwspel.

Groet,

JanD

PS. Een troostcadeautje voor jullie allemaal!

(Advertentie)

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)