Politiek

TPO checkt: gaat ‘nieuwe partij’ van Eerdmans-Nanninga ‘Nieuw Geluid Nederland’ heten?

09-12-2020 12:36

Volgens de mede door Thierry Baudet betaalde pro-FvD-propaganda-zelfcensuurwebsite De Dagelijkse Schizofreen gaat een nieuw politiek initiatief van Joost Eerdmans, ex-FvD’er Annabel Nanninga en ex-FvD-senator Nicki Pouw-Verweij ‘Nieuw Geluid Nederland’ heten. De Dagelijkse Schizofreen (archief) zegt zich te baseren op ‘bronnen rond de rebellerende oud-FvD politici Annabel Nanninga, Joost Eerdmans en Nicki Pouw-Verweij’. ‘Spannend!’, aldus De Dagelijkse Schizofreen. ‘Hatsjikiedee! Klabam!’, aldus TPO.

Maar, klopt dit wel?

TPO checkte een rondje eigen ‘bronnen’, maar geen van die bronnen kon bevestigen dat er inderdaad sprake is van een nieuwe politieke partij die ‘Nieuw Geluid Nederland’ gaat heten, al weigerden de meeste bronnen überhaupt te reageren.

Uiteindelijk vond TPO twee bronnen rond dit initiatief die zeiden ‘dit niet te herkennen en nog nooit van deze naam hebben gehoord’.

Omdat TPO als vanzelf betrouwbaardere bronnen heeft dan De Dagelijkse Schizofreen (meestal hebben die Jan Roos als bron) kunnen we er gerust vanuit gaan dat hun bewering ONJUIST is.

Then again, ook de bronnen van TPO zijn al net zo anoniem als de bronnen van DDS en bij bronnen rond politici weet je nooit zeker of ze niet bewust iedereen en z’n moeder om de tuin aan het leiden zijn, want politici, dus 100% zekerheid is er dan weer niet.

Wat dan wél de naam wordt van een eventuele nieuwe partij blijft nog de vraag. Wij zouden gewoon gaan voor ‘LPF II’ of ‘De Pannekoekenkoning’.

Of natuurlijk: REALISTEN BOREAAL.