Binnenland

Haagse linkse partijen willen reclames van foute bedrijven verbieden

11-12-2020 16:00

Logo van Shell via Marc Rentschler

Deugen in de publieke ruimte, volgens GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA en de Haagse Stadspartij is dit best belangrijk. Daarom willen deze partijen zo snel mogelijk een verbod op reclame-uitingen van foute bedrijven in hun stad.

De politici hebben het hierbij vooral voorzien op de oliebedrijven en de luchtvaartbranche. Volgens de politieke partijen ‘normaliseren’ hun advertenties namelijk teveel het gebruik van fossiele producten en diensten:

“Oliebedrijven en luchtvaartmaatschappijen hebben momenteel vrij spel om met hun producten te adverteren en tegen stuntprijzen aan te bieden. Dat is niet meer van deze tijd.”

Zo stellen de partijen, aldus Omroep West. In Den Haag zijn ze namelijk van de duurzame koers en daar horen geen milieuvervuilende multinationals bij. De schadelijke gevolgen hiervan rechtvaardigen volgens GroenLinksfractievoorzitter Arjen Kapteijns dan ook een verbod. Collega Janneke Holman van de PvdA hoopt dat ook Amsterdam en Rotterdam zich aansluiten bij het verbod op foute reclames:

“Wij als Haagse partijen vragen daarom aan het stadsbestuur om met deze andere steden samen te werken en te kijken hoe zo’n reclameverbod juridisch mogelijk is.”

Benieuwd wanneer er ook een verbod komt op reclame voor snoep, drank en vlees. Gewoon de toekomst als een voorgekookte spruit met Sint Maarten, zin in!

Marlboro man, uit de tijd dat mannen (m/v/x) nog gewoon echte mannen waren die zichzelf frank en vrij mochten vernietigen met longkankersticks:

https://youtu.be/9AXnEWieN30