Buitenland

Heel snel massamoordende IS-vrouwen naar Nederland halen, anders ontlopen ze hun straf

11-12-2020 12:28

U zult begrijpen dat het niet de bedoeling is om jihadbruiden te veroordelen. Ze hebben wellicht de goorste misdaden gepleegd in het kalifaat, of zijn daaraan medeplichtig, maar ze zijn in de eerste plaats hartstikke zielig. Daarom betaalde het NPO-programma M de jihadbruid Laura Hansen ook geld. Die arme schat had geld nodig na het uitvoeren van, of toekijken bij, al die misdaden tegen de menselijkheid.

Maar nu volgt een verschrikkelijk dilemma: veel van die jihadmisdadigers zitten in kampen waar Koerden ze gevangen houden. Maar als Nederland ze wil vervolgen, moeten zij hierheen worden gehaald. De T:

Nederlandse IS-vrouwen dreigen voorgoed hun straf te ontlopen als er geen actie wordt ondernomen om ze terug te halen uit Koerdische gevangenenkampen. Volgende week moet Nederland laten zien dat het moeite heeft gedaan om vrouwen met kinderen op te halen, anders kan de rechter een streep halen door de mogelijkheid om ze hier ooit nog achter de tralies te krijgen, blijkt uit een eerder vonnis.

Maar wij wilden juist geen jihadbruiden naar Nederland halen. Wat betekent dat ze misschien wel nooit gestraft zullen worden. Of ze worden wél naar Nederland gehaald, besluit het het OM dat er te weinig bewijs is en wonen ze binnenkort bij u in de buurt. Uiteraard met subsidie en NPO-programma’s.