Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Alexander Pechtold

12-12-2020 09:31

Meneer Pechtold,

Daar zijn we weer!

Gezellig!

Bij alle andere partijen is het stof neergedaald.

Bij het CDA heeft stemmenkanon Pieter Omtzigt op z’n Mr. Bean’s enthousiast gedaan over de benoeming van Wopke Hoekstra tot lijsttrekker. Dus daar kan de jacht op de VVD als grootste partij worden geopend.

Bij GroenLinks blijven ze trots op een nummer 9 op de kandidatenlijst die vuistdiep in de Broedermoslimschap-gemeenschap zit, Israël met nazi-Duitsland vergelijkt en kiezers nog maar twee jaar geleden de aanbeveling deed op NIDA te stemmen. Dus daar is geen redden meer aan.

Bij de SP is iets aan de hand met communistische jongeren met dubbel-lidmaatschappen ofzo. Maar niemand boeit de SP. Dus lekker belangrijk.

En bij de PvdA hebben ze de arbeider al zo lang geleden ingeruild voor de allochtoon, dat het iedereen zal jeuken als Attje Kuiken op onnavolgbare wijze ‘de blanke sollicitant’ voor de bus gooit tijdens een Tweede Kamer-vergadering. Dus geen nieuwswaarde.

Tja, dan komen we dus uit bij D66.

De partij van de zelfbenoemde nieuwe minister-president Sigrid Kaag.

Sigrid Kaag is bezig met een poging de partij te redden. En zichzelf.

MobileMobile

Dat doet ze door het patroon van machtsmisbruik van invloedrijke mannen richting talentvolle vrouwen binnen de partij te verdoezelen.

Feitelijk kan D66 maar beter #MeToo66 gaan heten, maar uit het ‘objectieve’ en ‘externe’ onderzoek naar viespeukerij binnen D66 zal straks blijken dat er ‘een incident’ is geweest met ene Frans van Drimmelen.

En Frans van Drimmelen, die kent opeens niemand meer binnen D66.

Is Frans van Drimmelen uw campagneleider geweest toen u lijsttrekker was? Is bij D66 niets van bekend!

Kreeg Frans van Drimmelen een contactverbod omdat hij de directeur van het D66-partijbestuur stalkte? Heeft D66 geen actieve herinnering aan!

Kreeg Frans van Drimmelen een ‘vermanend telefoontje’ van u toen bij de partijtop bekend werd dat hij die mevrouw niet alleen stalkte, maar zelfs had opgesloten in het partijbureau? De naam van D66 is Haas!

Werd het gezicht van Frans van Drimmelen na die affaire gered omdat de twéé topmannen van D66, u én de toenmalige D66-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Thom de Graaff (nu vice-voorzitter van de Raad van State!), regelden dat die mevrouw bij haar vertrek akkoord ging met een regeling waarvan een ‘spreekverbod’ onderdeel uitmaakte? D66 kijkt éven de andere kant op!

Zat Frans van Drimmelen ondanks dat hij na die affaire het veld moest ruimen als baas van de talentencommissie van D66 zelfs dit jaar nog bij gesprekken met kandidaten voor de nieuwe Tweede Kamerlijst? D66 weet van niets!

Was Frans van Drimmelen in de strijd om het lijsttrekkerschap van D66 de campagneleider van Sigrid Kaag (zoals NRC Handelsblads Tom-Jan Meeus op 20 juni nog schreef)? D66 én Sigrid Kaag zwijgen als het graf!

Kortom: het gaat helemaal niet om één of meer incidenten rond ene Frans van Drimmelen.

Het gaat om een doodzieke partij.

Kerst 2020Kerst 2020

Het gaat om een partij waarbinnen de top toen (Thom de Graaf en u) en de top nu (Sigrid Kaag) weigert op ondubbelzinnige wijze een einde te maken aan een schandalige cultuur.

Een cultuur waarin vrouwen zich omhoog kunnen en moeten neuken.

En gestraft worden als ze ‘nee’ zeggen.

Dat uw naam opduikt als één van de hoofdrolspelers in deze doofpotaffaire, is dan wel weer grappig. Gezien de omkoopneukhut en wat u die Anne Lok flikte.

Maar dat een vrouwelijke lijsttrekker als Sigrid Kaag ‘m tot op de dag heeft laten voortduren en zelfs nauw samenwerkte met één van de grootste viespeuken binnen D66, is dat bepaald niet.

Dat verdient een hugodejongetje.

En dan doel ik niet op een gram coke, maar op een doodschop.

Groet,

JanD

PS. Fijn dat ik eindelijk weer eens een bescheiden cadeautje voor u kon uitkiezen! U weet er vast wel een goede bestemming voor.

(Advertentie)

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)