Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de bestuurlijke elite

13-12-2020 09:31


Beste elite,

Als het aan jullie ligt, komt er een ‘Great Reset’.

Volgens onderzoek van I&O Research en de Volkskrant willen jullie dat Nederland ‘duurzamer’ en ‘inclusiever’ uit de coronacrisis komt.

Niet de wederopbouw van de zorg moet straks de kern zijn van het beleid, niet het oplossen van het woningtekort, niet het bestrijden van de werkloosheid of de criminaliteit, niet het beperken van volksverhuizingen van gelukszoekers, nee, ‘duurzamer’ en ‘inclusiever’ zijn de steekwoorden. Gekke Greet en Silly Syl aan de macht!

Daarmee zijn jullie nogal losgezongen van de ‘gewone’ Nederlandse bevolking.

Zo vindt 84 procent van jullie dat Nederland een (nog) veel ambitieuzer klimaatbeleid moet voeren.  Dat is 33 procent meer dan de 63 procent van de ‘gewone’ bevolking.

Op het gebied van immigratie scoren jullie helemaal waanzinnige cijfers.

Waar slechts 35 procent van de ‘gewone’ bevolking vindt dat ons (of moet ikzeggen: jullie?) land meer vluchtelingen moet opnemen, vindt 71 procent van de elite dat. Dat is 103 procent meer.

En als het gaat om economische gelukszoekers (a.k.a. arbeidsmigranten en levenslange uitkeringtrekkers) vindt maar 23 procent van de ‘gewone’ Nederlanders dat ‘we’ daarop zitten te wachten, tegen 61 procent van jullie. Dat is 165 procent meer!

Jullie Nederlander-haat blijkt trouwens ook uit jullie trouw aan het Groot Europeesch Rijk, waar de ongekozen keizerin Ursula en koning Frans de scepter zwaaien. Waar van de ‘gewone’ Nederlanders 24 procent (nog) meer bevoegdheden wil overdragen aan de EU, scoren jullie 58 procent. Ofwel: 71 procent hoger.

Het is allemaal van een ongekende treurigheid.

Vooral omdat jullie in dit land dus aan de touwtjes trekken.

Kerst 2020Kerst 2020

Aan de andere kant hoeft het ook niet te verbazen dat jullie zo losgeslagen zijn van de grote meerderheid van de ‘gewone’ Nederlandse bevolking.

Want als het gaat om jullie partijvoorkeur, is de PvdA de derde partij (14 procent van jullie stemmen in maart 2017), de VVD de tweede partij (19 procent) en is op ruime afstand van die twee, met maar liefst 31 procent, de grootste partij… D66.

Dus als het aan de bestuurlijke elite ligt, wordt D66 met 46 zetels in de Tweede Kamer de grootste en ongetwijfeld Sigrid Kaag de premier.

De partij waarvan de leiding jarenlang #metoo-affaires onder de pet hield en waarin vrouwen zich omhoog konden en moesten neuken.

En de lijsttrekker die in de Nederlandse politiek is geïntroduceerd door Frans van Drimmelen, voor wie gelobbyd werd door Frans van Drimmelen en die nog maar kort geleden een lijsttrekkercampagne voerde die geleid werd door Frans van Drimmelen. (Bron: NRC)

Dat is jullie partij.

Dat is jullie heldin.

Het wordt inderdaad tijd voor een ‘Grote Reset’.

Maar dan niet de reset die jullie bedoelen.

Groet,

JanD

PS. Ik heb een cadeautje gevonden dat helemaal bij jullie past. Werkt op zonne-energie!

(Advertentie)

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)