Politiek

‘Woke verspreidt zich als een virus, woke is een infantiele cultuur, ze maakt kinderen van ons’

16-12-2020 12:14

Woke.

“Titania McGrath twitterde eens dat de verfilming van Mary Poppins racistisch was omdat ze schoorsteenroet op haar gezicht had, en The New York Times schreef daarna precies hetzelfde. En toen ze twitterde dat witte ouders die racisme willen bestrijden, hun dochters in hun eentje op vakantie naar Noord-Pakistan moesten sturen, stond in Forbes even later te lezen dat Noord-Pakistan op de bucketlist van iedere reislustige feminist moet staan.

Woke verspreidt zich als een virus. In het Verenigd Koninkrijk zijn álle vooraanstaande culturele instellingen en universiteiten in de greep van de woke-cultuur.

Woke-activisten denken even simplistisch als kinderen. Ik denk dat ze nooit volwassen zijn geworden en dat ze daarom geen volwassen gesprek aankunnen. Woke is een infantiele cultuur: ze maakt kinderen van ons.

We moeten protesteren. Sommigen doen dat al, maar anoniem, uit angst voor represailles. Dat is begrijpelijk, maar we moeten bereid zijn de consequenties te accepteren. De toenemende dwang om in een keurslijf te passen zal pas stoppen als we laten horen dat we het daar niet mee eens zijn. Dat zal voor sommigen vervelende gevolgen hebben: ze zullen hun baan verliezen, misschien ook hun vrienden en familie, er zullen meer gevallen van depressie zijn, noem maar op. Toch lijkt dat me beter dan het alternatief: een samenleving die steeds meer beperkingen zal opleggen bij wat we doen, zeggen of denken. We moeten moediger worden om dat proces een halt toe te roepen.

Er komt pas verandering als genoeg mensen bereid zijn om op te staan.

Woke maakt links kapot. Je kunt jezelf niet links én woke noemen. Die twee gaan niet samen.

De BBC is zó door en door woke, dat je nooit op tv zult komen als je afwijkt van de toegestane kijk op de wereld.

Je zou alle religies moeten kunnen bespotten, ook hun iconen en goden. Dat is bijna een verplichting.”

Titania McGrath (het briljante Twitter-alter-ego van Britse komiek Andrew Doyle) is een van de belangrijkste strijders tegen het fascistische woke-gif dat onze samenleving, onze cultuur, onze kinderen, ons leven aan het vernietigen is. De spot on satire van McGrath wordt niet zelden door de woke-werkelijkheid voorbijgestreeft.

In een mooi lang interview met Humo (Blendle-link) legt McGrath/Doyle uit hoe woke alleen maar kan worden bestreden als iedereen bereid is om op te staan tegen woke, zich verzet tegen de giftige gekte en de consequenties (ontslag, deplatforming, cancelen, psychologische oorlogsvoering) voor lief neemt.

Zelden had iemand zoveel gelijk.

Stop woke! Stop de identiteitspolitieke kanker! Verzet je! Zeg ‘NEE!‘ tegen woke! Spreek je uit tegen woke! Het is oorlog en woke is de vijand! Doe er niet meer aan mee!

Woke-cultuur staat voor totale vernietiging, voor het einde van vrijheid, het definitieve einde aan alles. Woke is het grootste gevaar dat de mensheid bedreigt. Het is nog altijd beter om zonder baan, zonder sociale contacten, gedeplatformd, gecancelled en gedeugterroriseerd door online woke-brigades in vrijheid te leven dan onderdrukt als meningloze politiekcorrecte slaaf van het woke-fascisme te moeten bestaan.

Kies voor vrijheid! Sta op tegen woke! Verzet je tegen politieke correctheid! Vecht terug tegen social justice warriors, alsof je leven er van afhangt, want je leven hang er van af! Spreek je uit tegen de diversiteitscultuur! Maak bezwaar tegen intersectioneel gedram! Vecht terug tegen inclusiviteit!

De toekomst van vrijheid is mede jouw verantwoordelijkheid. De toekomst van vrijheid is een toekomst zonder woke. De woke-loze toekomst, dat ben jij.

In de TPO Podcast slopen Bert Brussen & Roderick Veelo elke dinsdag en vrijdag gevalletjes van woke. Kent u ook een gevalletje van woke? Stuur ‘m dan in en hoor het gesloopt en wel terug in de 100% gegarandeerd wokegifvrije TPO Podcast.