Politiek

Bonusquote: Annabel Nanninga (JA21) sloopt Thierry Baudet (FVD) in Telegraaf

18-12-2020 18:25

“Vanaf de Provinciale Staten-verkiezingen in 2019 ging het bergafwaarts. Dat was een groot succes, dat juist berustte op die kernpunten van FvD. Vanaf dat moment is het snel, ook intern, een sektarische cultuur geworden.

Toen heb ik tegen Thierry gezegd: luister, ga nou niet tussen die demonstranten staan, die Willem Engel-achtige types, er zitten ook allerlei extreemrechtse mensen tussen. Hij zei: ’Goed advies, dankjewel’. Letterlijk de dag erna loopt hij naar buiten en pakt-ie zo’n megafoon en gaat hij die mensen toespreken.

Die hele optelsom van gekke, radicale gedachten, de rare werksfeer intern. Een angstcultuur. Er kwamen bij mij veel mensen klagen. Dan dacht ik: zeg het ook zelf dan, stuur zelf een mailtje aan het bestuur, stuur een appje naar Thierry; maar mensen durfden gewoon niet. Ik heb wel van anderen gehoord dat ze heel erg werden afgeblaft. Senatoren werden als een kleine jongen in de hoek gezet.”

Toen zei hij: ’Nee, nee je vergist je. Hugo de Jonge zal ons blijvend klein houden. We zullen nooit ontsnappen.’ Toen dacht ik: ’Oké?’ Daarna kwam hij met Soros op de proppen. Toen dacht ik echt ’dit kun je niet menen’.”

Die paranoïde leiderschapsstijl zat er altijd al in, en het versterkt zichzelf ook. Je bouwt je eigen echokamer en dat wordt steeds sterker.

En het explodeerde dus op dat etentje?

Nanninga: ‘Ja, daar was ik niet bij.’

Eerdmans: ‘Nou dan heb je wat gemist.'”

De nieuwe partij met Eerdmans is rond, Annabel Nanninga kan LOS op Wappie Baudet. Kortom: SMULLEN!

In de kwaliteitskrant Telegraaf.