Binnenland

Joost Eerdmans en Annabel Nanninga richten JA21 op, doen mee aan Tweede Kamerverkiezingen

18-12-2020 08:20

CC JA21

Joost Eerdmans en Annabel Nanninga gaan op de valreep meedoen met de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Zij hebben daartoe JA21 opgericht. Dit in reactie op de implosie van Forum voor Democratie en de overtuiging dat kiezers nog steeds een politiek thuis zoeken.

Uit de T:

Hoewel hun verkiezingsprogramma nog niet is vastgesteld, beloven zij met JA21 een ’democratische ledenpartij te vormen’ waarin aandacht is voor kernpunten uit het partijprogramma dat FvD in de begintijd had. „Dus minder immigratie, minder geld naar klimaat, directe referenda, minder EU. Die kernpunten zijn natuurlijk gewoon goed en die moeten vertegenwoordigd blijven.”

Voorts zegt Nanninga:

Ik wens Thierry niets slechts toe, maar dat hij de partij en de kernpunten en alle mensen die daar hard voor werken zo heeft verkwanseld, dat neem ik hem echt kwalijk.

Over de volksvertegenwoordigers die zich mogelijk aansluiten:

Met meerdere Forum-afsplitsers willen Nanninga en Eerdmans in maart 2021 zetels bemachtigen in de Tweede Kamer. „Er zijn veel mensen die niet meer bij Forum willen horen en zich wel bewezen hebben in de provincies”, zegt Nanninga. Met Eerdmans verzamelt zij momenteel ’de beste mensen die Forum had’. Ofwel: diegenen die ’niets moeten hebben van extremisme of andere vervelende dingen’, zo leggen beide politici uit.