Politiek

Catshuisoverleg – Alle gedupeerden toeslagenaffaire krijgen binnen 4 maanden 30.000 euro

22-12-2020 18:47

Staatssecretaris van Financiën - Toeslagen en Douane Alexandra van Huffelen (D66)

Het kabinet heeft dinsdag besloten om de compensatie voor gedupeerde ouders te verruimen én te versnellen. Alle gedupeerde ouders die bekend zijn bij Toeslagen krijgen vóór 1 mei een bedrag van 30.000 euro uitbetaald. De eerste uitbetalingen vinden zo snel mogelijk plaats maar niet voor 1 januari. Dat meldt Toeslagen-staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) dinsdag na overleg met een deel van het kabinet op het Catshuis. Tussentijds opstappen van het kabinet zit er voorlopig nog niet in. Drie januari praat het kabinet verder over de kwestie

Tussentijds opstappen van het kabinet zit er voorlopig nog niet in. Drie januari praat het kabinet verder over de kwestie. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Van Huffelen dinsdagavond:

“We gaan graag met uw Kamer het gesprek aan over de maatregelen. Het kabinet biedt uw Kamer ook de mogelijkheid om in een technische briefing een toelichting te krijgen op de aangekondigde maatregelen. Zoals gezegd komen we medio januari met een uitgebreide reactie op het rapport waarin ook zal stil worden gestaan bij de verdere uitwerking van deze maatregelen en de brede analyse van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag.”

Robbert Baruch – Zelfs in aanloop van het rapport toeslagenaffaire bleef het veel te stil bij de PvdA

Bonusquote – Wim Voermans sloopt Mark Rutte en zijn doctrine: ‘Hij beschadigt de democratie’