Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sander Schimmelpenninck

24-12-2020 09:01

Beste Sander,

Ergens de komende dagen zullen ze ook bij de Volkskrant en de VPRO tot de ontdekking komen dat er wederom ‘ophef’ rond jouw persoontje is.

Deze keer niet omdat je een 15-jarig meisje “het lekkerste prinsjesje” had genoemd, maar om iets nog veel ergers.

Ze zullen de podcast van de Amsterdamse zakenmannen Yves Gijrath en Erik de Vlieger aanslingeren en 86 minuten lang verbijsterd aanhoren wat voor vlees ze in de kuip hebben met hun columnist (de Volkskrant) en documentairemaker (VPRO) Sander Schimmelpenninck.

Ze zullen je op je eigen, inmiddels verwijderde, ‘Zelfspodcast’ tegen je billenmaat Jaap Siewertz van Reesema horen praten over een ober die op een privé-feestje bij de Rotterdamse zakenman Michel Perridon aan het werk was.

“Mario, de zwartste Congolees die je ooit gezien hebt.”

Wiens accent je vervolgens nog nadoet.

Ze zullen van Yves Gijrath horen dat hij geen Mario heet, maar Coen. Ze zullen van Yves Gijrath horen dat hij geen accent heeft, maar accentloos Nederlands spreekt. En ze zullen van Yves Gijrath horen dat hij geen Congolees is, maar van Rwandese afkomst.

Ze zullen Erik de Vlieger, de schoonvader van de half-Antilliaanse SBS Shownieuws-anchor Dyanthe Brooks, horen waarom dat citaat over de ober ‘institutioneel racisme’ is.

Ze zullen ook horen hoe je Michel Perridon onder druk zette om te zwijgen over wat er op diens privé-feestje nou precies was gebeurd. Jíj mocht hem in je podcast “een proleet” noemen, jíj mocht in je podcast zijn Landgoed Weltevreden afzeiken, jij mocht je racistische gevoelens over de door hem ingehuurde ober in je podcast uiten, maar híj moest zijn mond dichthouden tegen Yves Gijrath over jou.

Ze zullen horen hoe je dreigde met ‘advocaten’ en woorden als ‘smaad’ en ‘laster’ in de mond nam.

Maar dat deed je toen je nog niet wist dat Perridon over die door jou verwijderde racistische podcast beschikte.

Ze zullen dus ook horen wat je flikte toen je door had dat Perridon zich niet door een snotneus liet intimideren.

Bol.com Algemeen

 

Je stuurde hem een berichtje met de tekst “Ik heb je nog gespaard”. En daarbij stuurde je een screenshot mee waaruit bleek dat jij warme banden onderhoudt met de ex-vrouw van Michel Perridon.

Een Volkskrant-columnist en een VPRO- en dus NPO-presentator die iemand bedreigt met het openbaar maken van privé-informatie van een ex-vrouw?

Ik ken mediamagnaten, wier naam ik niet noem omdat ze John de Mol heten, die dat ‘afdreiging’ zouden noemen.

En dat zou, opgeteld bij die uiterst racistische opmerking over de ober, bij keurige media als de Volkskrant en de VPRO normaal gesproken natuurlijk moeten leiden tot je onmiddellijke vertrek.

Al zul je het feit dat ik dit opschrijf wel weer een “extreemrechtse lastercampagne van De Vlieger, Duk en Dijkgraaf” noemen.

Of ‘cancelling’.

Alsof ik er belang bij heb dat jij in de vergetelheid verdwijnt.

De waarheid is dat ik veel liever af en toe een stukkie schrijf over hoe je nu weer bewijst wat een naargeestig ventje je bent.

Want mijn lezers vreten het.

Die hebben net als ik een bloedhekel aan hypocriete mannetjes die hun emoties niet onder controle hebben.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Omdat ook tuigpodcasters wel een beetje begeleiding kunnen gebruiken.

 
Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)