Buitenland

Autoriteiten onderzoeken of verdachte van aanslag bij AT&T-gebouw in Nashville bang was voor 5G

27-12-2020 11:47

Videostill aanslag Nashville / bron: CBS

In het onderzoek naar de aanslag in de Amerikaanse stad Nashville richt men de pijlen nu op een 63-jarie verdachte, ene Anthony (Tony) Quinn Warner. Daarbij wordt vooral ook gekeken naar een motief voor de aanslag, die mogelijk een zelfmoordaanslag was. De autoriteiten onderzoeken daarbij of ‘computertechnicus’ Warner bang was voor 5G-straling.

Naast de mogelijke angst voor ‘5G’ wordt ook een ander feit onderzocht. Warner zou namelijk zijn huis ter waarde van 160.000 dollar hebben nagelaten aan een 29-jarige brunette uit Los Angeles. Deze vrouw, Michelle Swing, verwijst voorlopig naar het onderzoek en wil verder niets kwijt anders dan dat ze het huis ‘zomaar’ heeft gekregen. “Het is voor mij ook aallemaal raar”. Ze ontkent een relatie met Warner te hebben.

De aanslag vond plaats vlak bij gebouw van telcomgigant AT&T in de Amerikaanse stad. Het bedrijf werkt nog altijd aan het volledig herstellen van internet en telefonie in het gebied. De vader van Warner zou overigens hebben gewerkt voor Bellsouth, dat later is opgegaan in AT&T.

Makelaar Steve Fridrich nam contact op met de politie omdat hij de verdachte kent, Tony Warner zou voor hem in het verleden hebben gewerkt en ICT-werk hebben gedaan. Agenten zouden hem hebben gevraagd of zijn voormalige weerknemer paranoïde was over 5G, zo melden lokale media. Ook andere bronnen geven aan dat agenten graag willen weten of 5G-paranoia mogelijk verband houdt met de zaak.

Volgens een buurman had Warner overal borden met ‘Verboden toegang’ rond het huis had staan, vooral bij de camper die is gebruikt bij de aanslag. Hij zou ook vaak aan antennes boven het huis hebben gesleuteld.