Binnenland

Voormalig hoofd RIVM: Nederlands vaccinatiebeleid is beschamend en verbijsterend

29-12-2020 12:27

Roel Couthino bij Nieuwsuur.

Het voormalig hoofd infectieziektebestrijding bij het RIVM, Roel Coutinho, heeft flinke kritiek op het huidige vaccinatiebeleid. Tegenover Nieuwsuur zegt hij het onbegrijpelijk en beschamend te vinden dat Nederland het laatste jongetje van de klas is. Zeker een goed georganiseerd land als het onze zou volgens Coutinho in staat moeten zijn om sneller te schakelen.

“(D)e overbelasting van de zorg gaat langer door. Dat is niet alleen nadelig voor mensen met covid, maar ook voor mensen met andere ziekten. Het is dramatisch om te zeggen, maar natuurlijk gaat dit levens kosten. Elke week telt.”

Voorzitter van de beroepsvereniging van specialisten ouderengeneeskunde Verenso en lid van het OMT-team, Jacqueline de Groot, is het hier niet mee eens. Tegenover Goedemorgen Nederland legt zij uit dat zorgvuldigheid nu eenmaal het belangrijkste is:

“Ik denk dat dit typisch is voor hoe het in Nederland altijd geregeld is en dat het gaat over zorgvuldigheid en snelheid is daarbij niet altijd het beste.”

Ons land Nederland begint later met vaccineren vanwege een brak ICT-systeem bij de GGD. Volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid gaat men nu op 8 januari starten met vaccineren en zal Nederland snel gelijk gaan lopen met de omliggende landen qua vaccinatiegraad.

Verbijstering & Beschaming bij Goedemorgen Nederland