Opinie

Londense IC’s VOL, horrorcoronamutatie lijkt nu echt einde der tijden in te luiden, veel sterkte iedereen

02-01-2021 12:01

Die nieuwe mutatie van het coronavirus blijkt in de praktijk toch nog ‘ietsjes’ erger uit te pakken dan gedacht. Zo ligt half het Verenigd Koninkrijk inmiddels te sterven in ambulances en op vloeren van ziekenhuisgangen omdat alles overvol is, de IC’s al helemaal. Afgelopen Oudejaarsavond lagen de IC’s van Londense ziekenhuizen he-le-maal mutvol. Code Black extreme. En aangezien de Britten al in serieuze lock down zitten lijkt het er niet op dat een lock down erg veel uitricht tegen deze horrormutatie.

Wat kan een regering eigenlijk nog doen als een volledige lock down ook niets uitricht? Het leger de straat op sturen met een shoot on sight bevel? Iedereen die symptomen vertoont ofwel afvoeren naar een ‘facility‘ ofwel direct ter plekke termineren? Het land helemaal afgrendelen, letterlijk alles afsluiten inclusief ziekenhuizen en supermarkten en er dan maar het beste van hopen? Een Brexit-referendum uitschrijven?

Maar nog huiveringwekkender dan de zwarte scenario’s die volle IC’s in een wereldstad als Londen opzich al zijn is het feit dat de info over overvolle IC’s eerst naar de pers –gelekt– moest worden. Het had kortom geheim moeten blijven. Het volk mag kennelijk niet weten hoe slecht het er voor staat, dat het gezondheidssysteem in kosmopolitische wereldstad Londen is ingestort en dat nu een hartaanval of auto-ongeluk krijgen in hartje Londen dezelfde zorg oplevert als bij een chirurgijn anno 1463.

Uitzichtloos leed van apocalyptische proporties dient zich aan.

Dat zoiets onder de pet wordt gehouden is pas echt doodeng. Want wordt er dan nog meer verzwegen? Hoeveel besmettelijker of dodelijker deze virusmutatie is? Dat de ziekenhuizen al veel voller liggen dan verwacht? Dat de infrastructuur is bezweken? Dat chaos onvermijdelijk is? Dat ook kinderen ernstig ziek kunnen worden? Dat er ook slachtoffers vallen onder mensen die niet al ziek, oud of Asha ten Broeke-dik zijn?

Dat het allemaal heel erg uit de hand aan het lopen is en de doos van Pandora al lang wagenwijd open staat?

Het zou zomaar kunnen. Dát er aanhoudend wordt gelogen door overheden en overheidsdiensten is een feit. We weten dat er aan het begin van de pandemie door het CDC de WHO bewust is gelogen over het gebruik van mondkapjes omdat er te weinig mondkapjes op voorraad waren. We weten dat in Nederland het RIVM tot op het allerlaatste moment heeft getwitterd dat ‘het virus niet van mens op mens overdraagbaar is’ en dat ‘als de ziekte in ons land opduikt het waarschijnlijk beperkt zal blijven tot enkele besmettingen’. En het OMT heeft ondanks duizenden doden in verzorgingstehuizen door verkeerde ventilatie bewust volgehouden dat de ziekte niet wordt verspreid door aerosolen, ook al wist Maurice de Hond dat, samen met de rest van de wereld, al maanden eerder. Er werden zelfs, in opdracht van het RIVM, complete artikelen uit het AD gecensureerd.

Nu blijkt dat de verontrustende feiten over de code black’s van IC’s in de doofpot worden gestopt, om paniek te voorkomen waarschijnlijk, is het geen gek idee zelf eens na te gaan denken over wat enge scenario’s en het onvoorstelbare waarvan je dacht dat het nooit zo gebeuren. Potten met bonen, blikken Smac, een AK47 met munitie alcohol, zilverstukken en goudstaven gaan hamsteren, inclusief het aanleggen van een drinkwatervoorraad, is misschien niet zo’n gek idee.

Want of dat vaccin ook echt gaat werken, daarover zijn zacht gezegd de meningen nogal verdeeld. Er is hoe dan ook geen enkel hard bewijs dat dit vaccin bij alle groepen, anders dan bij de beperkt-representatieve trialgroepen, 95% bescherming gaat bieden. Al met al weten we alleen 100% zeker dat het vaccin werkte bij de trialgroepen, wat toch echt heel wat anders is dan werkzaamheid in de weerbarstige praktijk.

En dan nog, ook met vaccin zijn er honderdduizenden burgers die zich weigeren te laten inenten. Er zijn zelfs honderdduizenden kleutertjes burgers die al weigeren een mondkapje te dragen, laat staan dat ze ook echt moeite doen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Inmiddels staan ze groepsgewijs voor ziekenhuizen te schreeuwen ‘dat de IC’s helemaal niet vol liggen want Covid19 is een hoax’. Lekker wel dat soort volk precies op het moment dat het virus muteert van besmettelijk naar nachtmerrieproporties besmettelijk.

En ondertussen sterven in de VS de coronaslachtoffers ‘als vliegen’.

Denk aan generaal Starkey in The Stand die uit Yeats’ The Second Coming citeert:

“Things fall apart; the centre cannot hold”.

Zowel Stephen King als W.B. Yeats blijken ware zieners.