Politiek

Volkskrant sloopt Kauthar Bouchallikht (GL): ‘Activisten van Moslimbroederschap zijn getraind om te ontkennen’

02-01-2021 15:58

Jesse Klaver en Kauthar Bouchallikht.

Alleen extreem-links wil niet begrijpen dat er fanaten zijn die ons willen doden om wie we zijn, al zouden we morgen ophouden met spotprenten tekenen, of naar de film gaan, of helemaal met nadenken.

In het gedachtengoed van ‘identitair links’ hebben minderheden altijd gelijk en worden islamisten ook op een of andere manier als een verdrukte minderheid gezien. Dus niet als heerszuchtig en gewelddadig, en seksistisch en homofoob, en antisemitisch, maar als minderheid en slachtoffer van racisme.

Daar is het de islamisten precies om te doen: moslims radicaliseren en de vrijheid vermoorden. Ze hoeven de wet niet te veranderen, alleen angst te zaaien.

Raar genoeg doet woke links of identitair links, net alsof het heel erg antiracistisch is, en heel tolerant, maar ze hanteren daar enorme stereotypen over het islamisme.

Ze begrijpen bijvoorbeeld niet dat het islamisme een lange geschiedenis heeft die begon in het Egypte van de jaren twintig, met de bedoeling om Arabisch nationalisme terug te dringen. Dan heb ik het over de Moslimbroederschap, die zich allereerst richt op moslims die niet radicaal zijn, die vormen het eerste doelwit.

U heeft vermoedelijk gehoord over de jonge vrouw op de lijst van GroenLinks die vicevoorzitter was van Femyso, volgens verschillende inlichtingendiensten verbonden met de Moslimbroeders?

‘Ik heb erover gehoord, maar ik weet er niet genoeg van.’

De vrouw in kwestie zegt dat ze nooit iets heeft gemerkt van verbondenheid met de Moslimbroederschap.

‘Er is een boek waarin een Egyptische vrouw haar verhaal vertelt. Ze infiltreerde een vrouwenorganisatie, ze zwoer in het geheim trouw aan Moslimbroederschap-oprichter Hassan al-Banna, wat ze in het openbaar altijd ontkende. Jaren nadien vertelde ze de waarheid. Activisten van de Moslimbroederschap zijn getraind om te ontkennen.

‘De Moslimbroeders hebben hun eigen theologen, ze hanteren een bepaald woordgebruik, ze delen tactieken. En natuurlijk beschuldigen ze mensen die absoluut niet racistisch zijn van islamofobie. Dat is hun manier van doen.’

Zwarte dag voor GroenLinks-stemmende Volkskrant-lezers (de meerderheid): zonder toestemming te vragen aan Sybren Kooistra hebben ze daar realisten Martin Sommer en Arnout Brouwers vrij spel gegeven en het resultaat is dit ultra-realistische interview met de Franse publiciste Caroline Fourest. Iemand die verstand heeft van radicalisme, dus van islamisme, samen met het links identitaire wokegif hét gevaarlijke radicalisme van deze tijd.

Ook zij bevestigt wat ‘de extreemrechtse media’ nu al keer op keer hebben bevestigd: Moslimbroederschap-moslims kun je nooit vertrouwen en moet je al helemaal geen toegang geven tot een hoge plek op de Tweede Kamer-lijst van GroenLinks, want het zijn liegende activisten die ‘getraind zijn om te ontkennen’. Maar aangezien het nu staat afgedrukt in de nationale GroenLinks-bode kan Jesse Klaver niet langer wegduiken door de schuld te geven aan de ‘extreem rechtse media’ of ‘islamofobie’.

Nogmaals: iemand als Kauthar Bouchallikht op een verkiesbare plek zetten is het islamisme laten infiltreren in de politiek. De Volkskrant zegt het zelf.