Binnenland

Amsterdamse beurs bereikt hoogste punt in ruim 20 jaar tijd

06-01-2021 17:00

Foto van: Jason Leung

De Amsterdamse beurs heeft woensdag goede zaken gedaan. De AEX tikte rond vier uur 638,1 punten aan. Hiermee bereikte de beursgraadmeter haar hoogste punt in bijna 20 jaar.

Ook de AMX en de beurzen in het buitenland zagen groeicijfers. Aanleiding voor dit alles is de hoop dat de Amerikaanse overheid de eigen economie flink gaat stimuleren. Verder stemt de wereldwijde uitrol van het coronavaccin ook hoopvol.

Volgens vermogensbeheerder Renco van Schie van Valuedge verwacht de markt dat de democraten de Senaatsverkiezingen in Georgia gaan winnen. Een overwinning die Joe Biden een meerderheid geeft in dit huis en het grootkapitaal gerust stelt.

De markt reageert namelijk al enige tijd positief op de komst van een nieuwe Amerikaanse president. Zowel op het gebied van stimuleringspakketten, de coronapandemie als internationale handel heeft men meer vertrouwen in Joe Biden dan Donald Trump.

De stand van de AEX is niet de hoogste ooit gemeten. Daarvoor moeten we terug naar september 2000. Toen stond deze index op 701 punten.