Opinie

Bert Brussen – Het hart van vrije democratie werd aangevallen door verzameling geschifte complotdenkers

07-01-2021 15:09

© Pixabay / TPO

In Washington werd het hart van de vrije democratie aangevallen door een verzameling geschifte complotdenkers, wappies, zeloten, IQ-lozen en overige social media-gebruikers. Maarliefst vier doden vielen in deze pauperrevolutie van Qanon-gekkies, platte-aarde-adepten, corona-ontkenners, HCQ-gebruikers en antivaxxers. Een dieptepunt in de eeuwige strijd om vrijheid sinds het einde van de Amerikaanse burgeroorlog.

Lees meer van Bert Brussen

Maar er was meer, nog veel groter leed. Zoals hinderlijke BN’ers die daar weer iets van vinden. In de normaal zo kwaliteitsjournalistieke courant de Telegraaf werd het zuigende deugmoralisme van BN’ers schaamteloos opgesomd, alsof de mening van de onder ons gestelden (zij die van echt helemaal niets kunnen hun beroep hebben gemaakt) serieus nieuws is.

Schrijf je in voor de TPO Nieuwsbrief

Om nog maar te zwijgen over de mening van Hollywood-sterren. Hollywood-sterren! Straalverwende multimiljonairs die in ommuurde wijken wonen, eigenlijk een soort Amerikaanse BN’ers maar dan wel met talent. Terwijl diezelfde Hollywood-sterren de afgelopen vier jaar toch al niets anders hebben gedaan dan hun hinderlijk zuigende deugmening uiten omdat Donald Trump op democratische wijze door het volk was verkozen, wat kennelijk niet mocht van die ‘liberale’ liefhebbers van democratie.

Het is moeilijk beslissen wat erger is: de veenbrand die door de samenlevingskloof van zowel de VS als Europa in Washington oplaait tot een grote fik en van kerosine wordt voorzien door het wappie-facebook-electoraat of de deugmeningen van BN’ers en Hollywood-miljonairs waar we kennelijk nooit meer afkomen.

Echte deugers doneren graag veel geld

Ik denk het laatste. Ik denk dat elke vrije democratie met een teveel aan deugende BN’ers er vroeg of laat om vraagt om recht in het hart te worden aangevallen. Noem het maar een hartinfarct.

Elke vrije samenleving krijgt de deugende BN’ers die het verdient. Zoals elke vrije samenleving vroeg of laat ten onder gaat aan paupers, zombies, barbaren, complotdenkers en deugende BN’ers.

En dat is natuurlijk allemaal de schuld van Facebook en Twitter. Het einde is nakende. Mark Zuckerberg en Jack Dorsey zijn de Antichrist.

 

Deug jij ook al zo verschrikkelijk? Neem dan een TPO+-abonnement!