Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Lodewijk Asscher

08-01-2021 09:31

Meneer Asscher,

Tijdens je opvoeding krijg je normen en waarden mee. Op latere leeftijd ontwikkel je het zogenaamde ‘moreel kompas’.

Dat uw moeder Irene Asscher-Vonk tot voor kort als commissaris van sigarettenfabrikant Philip Morris belangen had in een industrie die moedwillig mensen de dood injaagt, wil niet zeggen dat zij verkeerd is opgevoed door haar ouders. Misschien hebben haar ouders haar een prima set normen en waarden meegegeven. Alleen is haar moreel kompas later verkeerd afgesteld geraakt, waardoor ze de maximaal toegestane termijn van twaalf jaar goedbetaald ‘longkankerbevorderaar’ was, zoals Youp van ’t Hek dat zo mooi noemde.

Zo is het met u ook.

Misschien hebben uw vader Bram en moeder Irene u de verschillen tussen goed en kwaad perfect bijgebracht (vader Bram had daar gezien de geschiedenis van zijn opa Abraham Asscher ook alle reden toe). Maar is uw moreel kompas definitief ontregeld toen u samen met Mark Rutte in het vorige kabinet tienduizenden gezinnen de ellende (en een enkeling zelfs de dood) in joeg in wat later de ‘Toeslagaffaire’ is gaan heten.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Normale mensen, met een fatsoenlijke normen en waardenset én een goed afgesteld moreel kompas, zouden zich na zo’n onmenselijke daad niet alleen verontschuldigen. Nee, ze zouden zich ook de rest van hun leven verre houden van posities waarin ze nogmaals levens van eerzame burgers kunnen verwoesten.

U bent blijkbaar geen normaal mens.

Want u wilt niet alleen lijsttrekker van de PvdA blijven bij de komende verkiezingen, u beweert ook nog glashard dat ú de aangewezen man bent om de politieke cultuur in Nederland te veranderen.

Dat moet dan vanuit de ‘met dieven vang je dieven’-gedachte zijn.

Alleen: als dieven door de overheid worden ingezet, is het om anderen ervan te weerhouden ook dief te worden. Of om andere dieven op te sporen.

En niet om opnieuw uit stelen te gaan.

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Gelukkig lopen er bij de PvdA (naast slijmerige baantjesjagers) nog mensen rond die wél snappen dat het slechtste signaal dat de Nederlandse bevolking gegeven kan worden is dat mensen als Mark Rutte en u doorgaan in publieke functies in plaats van kaalgeschoren op de platte kar Den Haag uit worden gereden.

Inmiddels hebben meer dan de benodigde honderd PvdA-leden hun steun betuigd aan een motie van wantrouwen tegen u, waardoor die op het PvdA-congres van 16 januari in stemming kan worden gebracht.

We kunnen slechts hopen dat het moreel kompas van een meerderheid van de PvdA-leden correct staat afgesteld.

Hoewel u natuurlijk altijd een eigen verantwoordelijkheid blijft houden. U heeft nog altijd de kans om zélf recht te doen aan al die ouders én kinderen wier leven u samen met Rutte en nog wat politieke criminelen heeft eh… verkankerd.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. En het is nog multi-inzetbaar ook!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Backme.

(Advertentie)