Politiek

Audio – Omroepbaas Akwasi bedreigt NPO-collega en steelt laptops

08-01-2021 20:07

Rapper Akwasi op de Dam. (Screenshot Youtube)

De omstreden rapper Akwasi, voorman van de kersverse publieke omroep Zwart, heeft eind december tijdens een radio-uitzending een medewerker van de EO bedreigd, ook stal hij laptops tijdens het incident. Om onduidelijke redenen maakt de evangelische omroep dat vrijdag pas bekend. Akwasi stamt van het Afrikaanse Ashanti-volk, een Ghanese stam die een fortuin vergaarde met de handel in slaven (tot slaaf gemaakten).

Quotes van de EO-site:

“Akwasi: “Wil je deze kant opgaan?

“Er ontstaat discussie.

Dan stapt Akwasi op, en zegt:

“Je gaat het er nu afhalen, anders heb je een probleem met mij”.

Op dat moment trekt Akwasi alle stekkers uit de laptop van de technicus, klapt hem dicht en neemt de laptop onder zijn arm mee. Daardoor stopt de opname. Daarna pakt hij ook de laptop van Hans en verlaat de kelder. Hans in een verklaring: “Ik liep meteen achter hem aan en zei hem dat die laptops niet van hem zijn, maar Akwasi zei dat hij moest afkoelen en dat hij over vijf minuten terug zou zijn. Op dat moment hoopte ik vooral dat we het gesprek konden voortzetten”

Niet veel later krijgt Hans de PR-man van Akwasi aan de lijn. Hij vindt het verschrikkelijk. Hij wil het ontstane probleem oplossen. Hans geeft aan dat hij dat ook wil en het op het deze manier niet wil uitzenden. Hem is er alles aan gelegen om het interview af te maken: “Laat hem terugkomen, we stoppen over de Dam en we maken het gesprek af”.

Een half uur later komt Akwasi terug. Hij geeft Hans en de technicus twee opties. “Of je wist het gesprek van je laptop waar ik bij ben, of ik formatteer allebei de laptops”.”

Lees ook – Openbaar Ministerie: Uitspraak Akwasi is ‘opruiend en strafbaar’