Buitenland

Aandeel Twitter verliest meer dan 10% na permanente schorsing van president Trump

11-01-2021 17:29

Donald Trump tijdens de State of the Union. (screenshot)

De ban van het twitteraccount @realDonaldTrump heeft het socialmediaplatform op de beurs geen goed gedaan. Het aandeel verloor 11% en is nu 48 dollars waard. Verschillende tech-bedrijven hebben de afgelopen tijd de Amerikaanse president gecensureerd.

Het officiƫle twitter-account van de Amerikaanse president is eveneens geblokkeerd en kleine alternatieve socialmediaplatformen voelen intussen de druk van het establishment om hetzelfde te doen.

Aanjager van dit alles is de angst dat Donald Trump zijn aanhangers zal oproepen om in opstand te komen tegen de verkiezingsuitslag. Deze is volgens Trump vervalst, al heeft hij zich inmiddels wel neergelegd bij een vreedzame machtsoverdracht.

Het merk Donald Trump kon dankzij het microblog Twitter uitgroeien tot een grote populistische beweging. Een geluid dat voor de komst van de miljardair geen echte politieke vuist kon maken.

@realDonaldTrump heeft 88 miljoen volgers. Een groep die ongetwijfeld zal stoppen met foute dingen denken nu hun grote leider geen gebruik meer mag maken van een aantal websites gemaakt in Silicon Valley.