Binnenland

Video – ‘Groep jongeren’ trapt 55-jarige man halfdood, politie stopt onderzoek

11-01-2021 13:23

Deze zomer werd in Nijmegen de 55-jarige Alex zwaar mishandeld door ”’jongeren”’ die hem met zijn twintigen halfdood trapten. Vijf maanden later is Alex nog altijd herstellende van de zeer zware mishandeling, maar de politie stopt het onderzoek. Uit De Gelderlander:

,,Dit kan niet. Deze zaak móet gewoon opgelost worden. M’n gebit doet nog steeds zeer en we zijn al vijf maanden verder. De protheses zijn kapot getrapt, waardoor ik nu een overbeet heb. Ook van m’n sleutelbeen heb ik nog last.” (…)

Hij kreeg klappen tegen zijn hoofd, trappen tegen zijn lijf en kwam bewusteloos op de grond terecht. Het gevolg: een gebroken sleutelbeen, gebroken kaakgewricht, twee gebroken ribben en een hersenschudding. (…)

Het politieonderzoek heeft niet naar een verdachte geleid. ,,Daardoor houdt het voor ons ‘helaas op’. Tenzij er alsnog nieuwe aanknopingspunten komen. Het gaat hier om een heftig delict. Daar wil je de daders gewoon van pakken.”Daar is Alex het hartgrondig mee eens. Hij begrijpt er niks van dat er nog niemand is aangehouden. ,,Er waren op dat moment zoveel omstanders. Mensen moeten iets hebben gezien dat tot de verdachten kan leiden”, laat hij weten.,,Ik weet nog niet precies hoe, maar ik wil sowieso dat de schade vergoed wordt. Naast de immateriële schade, is er veel materiële schade die me veel kost. Vooral de nieuwe protheses die nog gezet moeten worden zijn duur.”

Hieronder de beelden van Opsporing Verzocht.