ThePostOnline

Bewoners Montfoort dreigen heft in eigen hand te nemen tegen overlastgevende asielzoekers

13-01-2021 12:49

Foto via Sasan Rashtipour

De steekpartij in het pittoreske Montfoort heeft voor grote onrust gezorgd in het stadje. Afgelopen weekend werd hier (ogenschijnlijk) een willekeurig 16-jarig meisje neergestoken door een 35-jarige statushouder. Het slachtoffer is inmiddels stabiel, maar ligt nog wel in coma. Ze zal door de aanval moeten leven met een nier minder en ook haar lever is door het mes geraakt.

De politie benadrukt ondertussen dat de steekpartij vermoedelijk niks te maken heeft met ‘onrusten in andere buurten in Montfoort.’ Toch protesteerde maandag een groep van zestig man bij het stadskantoor. Ze willen dat de gemeente eindelijk iets doet tegen overlastgevende asielzoekers. Zo niet, dan dreigen de demonstranten het heft in eigen hand te nemen.

Volgens de bezorgde burgers doet Montfoort dan ook simpelweg te weinig om nieuwe Nederlanders te integreren. Hierdoor ontstaan er getto’s die de oorspronkelijke bewoners niet meer herkennen als hun thuis. Afgelopen zomer nog zou er een gezin zijn weggepest door allochtone buren in de omgeving van het Doelenplein. Vooral woningcorporatie Groenwest heeft volgens de demonstranten te weinig oog voor de overlast zoals die ook tijdens de jaarwisseling weer de kop opstak:

“Rond 2.00 uur dreigde een groep jongeren naast mijn huis een struik in de fik te steken. Toen ik vroeg of ze weg wilden gaan, begonnen ze te schelden en me te bedreigen. Ik heb niks tegen allochtonen. Die mensen moeten ook een huis hebben, maar laten ze zich wel aanpassen.”

Aldus een doodsbange anonieme bewoner tegen het Algemeen Dagblad. Dat statushouders voorrang krijgen op huurwoningen waar een gewone Montfoorter jaren op moet wachten helpt natuurlijk ook niet echt qua draagvlak. Een gegeven waar ook steeds meer gemeenten achter komen.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Zo kosten de extra treinkaartjes voor overlastgevende statushouders in het noorden de belastingbetaler nog geen 2.4 miljoen euro.