Binnenland

Reddingsbrigade vindt windmolens op de Tweede Maasvlakte levensgevaarlijk

15-01-2021 14:32

Een reddingsbrigade

De mensen van de reddingsbrigade zijn niet te spreken over de plannen van Eneco in Rotterdam. De energieleverancier wil in 2023 een gigantisch windpark realiseren op de zeewering van de Tweede Maasvlakte. De windmolens staan hierbij tijdens de vloed onder water en met de eb droog.

Volgens Bas Berkof van de reddingsbrigade houden deze bouwplannen helaas te weinig rekening met de rest van de omgeving. Zo kunnen volgens hem onzichtbare gaten ontstaan die mens, kind en dier kunnen verwonden.

“Er kunnen ook rare stromingen ontstaan. Denk aan muien, wat elk jaar helaas dodelijke slachtoffers oplevert. Als ze op deze manier windmolens gaan plaatsen zullen er na een storm gaten kunnen ontstaan waardoor grote ongelukken gebeuren.”

Aldus Berkhof tegen Goedemorgen Nederland. Ook de politiek in Rotta begint het probleem in de gaten te krijgen. Raadslid van Leefbaar Rotterdam Robert Simons wil namelijk van het stadsbestuur weten of de gewone badgast straks nog wel een ommetje op het Maasvlaktestrand kan maken zonder in een windmolenravijn te belanden.

De plannen van Eneco