Binnenland

Jongerenwatch – man met grote roze rolkoffer en vuurwapen pleegt mislukte overval in Rotterdam

20-01-2021 11:14

Een man dacht dinsdagochtend een telefoonwinkel aan de Hillevliet in Rotterdam te overvallen. Hij kwam binnen met een vuurwapen. De eigenaar van de zaak liet dit echter niet zomaar gebeuren en overmeesterde de overvaller die uiteindelijk gewond en zonder buit de zaak verliet.

De Sterke Arm meldt:

Het is zo tien voor elf ’s morgens als een jongen, de winkeleigenaar schat hem 17 of 18 jaar, met een vuurwapen en een grote, roze rolkoffer de telefoonwinkel binnen komt met de intentie deze te overvallen. De winkeleigenaar laat zich echter niet zomaar overvallen en gaat de aanval in. Er ontstaat een worsteling en de eigenaar weet de overvaller een paar keer goed te raken. De buurman van de winkel schiet te hulp, maar dan ziet de overvaller een kans om de open deur uit te schieten en verlaat zonder buit de winkel.

De politie is op zoek naar de verdachte, die dus mogelijk verwondingen heeft, waarschijnlijk aan het achterhoofd. Hij is ongeveer tien voor elf naar de winkel gelopen met de grote, roze rolkoffer. Wellicht dat dit mensen is opgevallen. Vervolgens is hij een paar minuten later de winkel aan de Hillevliet uitgerend richting de Dahliastraat. De koffer is achtergebleven in de winkel. De verdachte wordt 17 a 18 jaar oud geschat, heeft een donkere huidskleur, zwart haar, droeg een zwarte jas met capuchon, een lichte spijkerbroek en zwarte sneakers.

Bellen doet u met 0900-8844!