Binnenland

Video – De politie zoekt deze agressieve kopschopper met verstand van vechtsport

20-01-2021 13:50

Een van de verdachten

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende: in de nacht van 19 op zondag 20 september is een 30-jarige man mishandeld door twee daders in Amsterdam. Het slachtoffer hield hier diverse breuken aan over in het gezicht.

De man liep met zijn vriendin over de Prins Hendrikkade toen ze bijna werden aangereden door een donkerkleurige Mercedes. Geschrokken maakte hij hierop een armgebaar richting de bestuurder, waarna de situatie snel escaleerde. De twee mannen stapten uit en begonnen direct met slaan en schoppen. Ook de vriendin werd naar de grond gewerkt toen ze het geweld probeerde te stoppen.

Nadat het slachtoffer roerloos op straat bleef liggen, vluchtten de twee daders met de auto over de Kromme Waal. De Mercedes had een blauw kenteken en wordt dus waarschijnlijk gebruikt als taxi.

Op camerabeelden is te zien dat een van de verdachte erg gespierd is en een kaal hoofd heeft. Hij droeg een zwart t-shirt van het merk Phillip Plein met een afbeelding van een doodshoofd erop. De man is verder tussen de 35 en 45 jaar oud, 1.90 meter lang en in het bezit van tatoeages op beide armen. De politie vermoedt dat de man bekend is met vechtsport vanwege zijn manier van bewegen.

De tweede verdachte is tussen de 30 en 35 jaar oud en ongeveer 1.85 meter lang. Hij heeft een normaal postuur en droeg een zwarte pet, en een wit jack met een grote, zwarte print op de rug. Verder had de man een zwarte schoudertas bij.

De politie zoekt mensen die de mannen herkennen, maar ook informatie over de Mercedes (vermoedelijk C-klasse) is welkom. Verder is de politie specifiek geïnteresseerd in een slanke vrouw met lang krullend haar. Zij was getuige van de mishandeling en reed later ook met de daders weg.

Beelden van de bewakingscamera:
https://www.youtube.com/watch?v=IDJiyEkUPYs