Opinie

Carla Meelker – De socialistische heilstaat is een serieuze bedreiging in wording

24-01-2021 15:00

“Met ‘als’ past Parijs in een fles”, aldus mijn Franse overgrootvader. Zo kunnen we de argumentatie van de voorstanders van de avondklok samenvatten. ‘Als’ onbeheersbaar vooronderstelde gemuteerde virusvarianten op ons afkomen…alsof dat niet de normale ontwikkeling is van virussen waar we nog nooit een punt van hebben gemaakt. Maar niets is tegenwoordig meer normaal. We hebben het ‘nieuwe normaal’ waarin alles bijna per definitie omgedraaid wordt.

‘Als’ de zorg het straks niet aan kan. ‘Als’ de modellen uitkomen. Modellen komen nooit uit, zo hebben we gezien toen Neil Ferguson’s onterecht gebleken doemmodellen de wereldwijde lockdowns in gang hebben gezet en waar we desondanks nog altijd inzitten. Waar angst regeert lijkt iedere tot voor kort onbespreekbare vrijheidsbeperking opeens legitiem. Het voortdurend injecteren van angst- en paniekbeelden bij de bevolking, nu weer met ‘mutanten’, zorgt ervoor dat mensen massaal angstig blijven.

De verwachting is dat de Engelse variant het ‘klassieke’ virus zal vervangen. Het percentage Virus Of Concern (VOC) maakt dus niet uit op het totaal en is bovendien minder gevaarlijk en minder dodelijk dan het eerdere virus. Goed nieuws dus. Maar ook hier is weer sprake van een omgekeerde realiteit. “De ene variant is nog enger dan de andere”, volgens Lilian Marijnissen (SP),  daarmee de collectieve angstpsychose typerend waar onze parlementariërs in meerderheid aan ten prooi zijn gevallen.

Het ingrijpen kan sommigen niet zwaar genoeg zijn in hun eenzijdige focus op ‘het virus’ en het ‘vaccin’, waarbij minimaliseren van neveneffecten op de samenleving het onderspit delft. Gelukkig valt het steeds meer partijen op dat het “kabinet totalitaire trekjes” begint te vertonen (Henk Krol), dat Nederland steeds meer op een “politiestaat” begint te lijken (DENK), een “socialistische heilstaat”, een “dystopie vergelijkbaar met Orwell’s 1984”, “Brave new world”, “dictatoriale maatregelen”, “horror”  (Van Haga).

Eenzaamheid, verhoogde zelfmoordcijfers onder kinderen en jongeren. depressies en niet te vergeten de desastreuze gevolgen van de lockdownmaatregelen op de ondernemersgezinnen worden op de koop toe genomen door het kabinet. “Het kan niet anders”,  horen we steeds. Wat doet het met een mens als zijn werk en daarmee hijzelf, als ‘niet-essentieel’ wordt bestempeld?

Mijn buurman kan als taxichauffeur bij lange na zijn inkomen niet meer verdienen maar moet wel de lopende kosten doorbetalen. Waarvan? Ik zag de woede en gekwetstheid in de ogen van een andere buurman die zijn levenswerk van 36 jaar onder zijn handen zag wegglippen omdat zijn shop ‘niet-essentieel’ is verklaard. Daarmee verdwijnt stap voor stap ook de toekomst en het pensioen want hoe lang gaat dit onrecht nog duren? ‘Het elastiek knapt bij veel mensen’, merkte Van der Staaij terecht op. Niets is namelijk zo definitief als ‘tijdelijk’ wanneer faillissement of suïcide het onomkeerbare gevolg is van draconische maatregelen.

Het is de meest kwetsende karakterisering die een mens maar ten deel kan vallen: onnodig, overbodig, er niet toe doen, gemist kunnen worden, afgeschaft kunnen worden is niets minder dan dodelijke existentiële minachting van mensen. Minachting voor het recht om je eigen geld te mogen verdienen. Achter die ‘niet-essentiële’ bedrijven staan hele gezinnen die de dupe worden van deze uitwissing van hun bestaan. Met daar bovenop de enorme psychische schade door deze ontkenning van hun belang voor de samenleving tot gevolg. Interen op je spaargeld tot je er bij neervalt en alles kwijtraakt is de realiteit.

Het advies om nog maar één persoon op bezoek te mogen krijgen is buitengewoon pervers omdat stellen, ouderparen, vrienden zich dan eencellig moeten opsplitsen. Wie verzint al deze onmenselijke maatregelen? Daar bovenop ook nog een avondklok doordrukken is volstrekt crimineel want alleen in het uiterste geval van een extreme noodtoestand legitiem. Van een noodtoestand is geen sprake maar de codewoorden van premier Rutte op 20 januari spreken boekdelen: “Dit is een cruciaal moment voor onze veiligheid, onze nationale volksgezondheid”.

Horen wij hierin de opmaat voor het uitroepen van de (beperkte) noodtoestand? Het zaadje wordt geplant als niet mis te verstane waarschuwing voor de Tweede Kamer mocht zij het in haar hoofd halen de avondklok te blokkeren: hij komt er hoe dan ook. Grapperhaus’ uitlatingen bevestigen dat dit geen ongefundeerd vermoeden is. Van der Staaij merkte op dat het Kabinet nu niet op de tijdelijke coronawet en de Wet Publieke Gezondheid teruggrijpt maar op, jawel ,een noodwet, een algemene maatregel van bestuur uit 1953 waarin strafbedreigingen staan voor overtreding van de avondklok van 8700 euro of zes maanden celstraf. De toezegging dat de boete nu 95 euro zal zijn stelt niet gerust. Deze noodwet heeft een permanent karakter. Ten overvloede zei Rutte nog dat het Kabinet nu meer macht heeft dan vorige week en niet weggestuurd kan worden.

De huidige lockdown en avondklok staan zó ver af van de natuurlijke werkelijkheid van mensen die met hun eigen handen een bedrijf hebben opgebouwd dat het duidelijk is dat de beleidsmakers alleen nog maar in loondienst of als ambtenaar hebben gewerkt voor wie salaris en pensioenopbouw gewoon doorgaan tot en met een thuiswerkvergoeding van 363 euro voor koffie en wc-papier. Zij merken qua inkomen en bestaanszekerheid niets van de crisis.

Dat staat in schril contrast tot de inzet en trots die een zelfvoorzienend ondernemer voelt bij het opbouwen van een eigen bedrijf met alle financiële risico’s van dien en nu het verlies daarvan voelt zonder hierop zelf ook maar enige autonome invloed te hebben, toch het wezen van ondernemen. Het is niet alleen het bedrijf dat men kwijtraakt maar ook identiteit en persoonlijke eigenwaarde worden afgenomen.

Klaver, Marijnissen en Van Esch roepen evenwel om het hardst om behalve het stilleggen van werkzaamheden, bedrijven waar te weinig wordt thuisgewerkt, te sluiten en daar zelfs een wettelijke basis voor te ontwerpen. Pure broodroof door onze socialistische heilsoldaten. Grapperhaus ‘verraadt’ in een 1-2’tje aan Klaver alvast ‘het plot’ dat hij zal instemmen met een dergelijke motie waarna spoedwetgeving zal volgen. Daarna volgt dan weer staatssteun (lees: verdere schuldopbouw) waardoor de strop bij ondernemers nog verder wordt aangetrokken. Als zij alsnog omvallen vallen de tienduizenden werknemers mee. De Staat zorgt voor u. De Socialistische Heilstaat is een serieuze bedreiging in wording.

Met het voornemen tot wettelijk verplichte negatieve PCR-testverklaringen voor in-reizende automobilisten is de totalitaire staatscontrole bijna compleet. Iedereen vergeet even dat de PCR-test al compleet ongeschikt is verklaard en dat retraction van de niet deugdelijk peer-reviewede Corman-Drosten-paper nog slechts een kwestie van tijd is en daarna direct alle beperkende maatregelen van tafel moeten. Intussen gaat de acceleratie van dwangmaatregelen gewoon door.  De duimschroeven worden in ijltempo aangedraaid. Dubbel belaste verplichte thuiswerkers met niet naar school gaande kinderen moeten maar
’s morgens boodschappen gaan doen van Rutte en kunnen ’s avonds niet even ontspannen of vrienden of familie ontvangen.

We worden als ultieme repressie volledig gevangen gezet in ons eigen huis en beboet als criminelen voor normaal menselijk gedrag.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden ‘personen die in spertijd de straat betreden en op bevel niet onmiddellijk blijven staan
beschoten’. Zover is het nu nog niet maar we moeten dit niet uitsluiten in de toekomst nu de NCTV is ingeschakeld bij de planning van de avondklok als maatregel tegen de eigen bevolking. Ook de inzet van militairen is niet uitgesloten boven op Politie en Marechaussee.

Het marchanderen met het eventuele latere aanvangstijdstip van de ‘Spertijd; is een symbolische want laat het principe van de volstrekt ontoelaatbare disproportionele inperking van de persoonlijke vrijheden buiten beschouwing. Ploumen wil ‘geen politieke ruilhandel’ maar een inhoudelijke discussie. Onmogelijk natuurlijk, want logische argumenten zijn volkomen zoek in deze crisis waarin de beleidsmakers en de ‘club’ deskundigen van Rutte aan tunnelvisie leiden waarbij monomaan alle ballen gaan op bestrijding van ‘het virus’ gebaseerd op foute PCR-uitgangspunten. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is bleek uit onderzoek van Nieuwsuur dat via een data-veiligheidslek bij het commerciële testbedrijf U-Diagnostics de persoonsgegevens van tienduizenden mensen op straat liggen.

De cirkel is weer rond. Alle nevenschade van de maatregelen wordt op de koop toe genomen. Met deze beleidsmakers zullen we nooit uit de crisis komen. Het is tijd voor een frisse nieuwe open blik. Men is volstrekt doorgeslagen in de extremistische lockdown-obsessie.

Vermindering van inbraakcijfers en verkeersongevallen als effecten van de lockdown die door Grapperhaus worden verheerlijkt lijkt ook weer een aanloop naar klimaatlockdowns. Minder verkeer door verplicht thuiswerken is een prima middel gebleken om de klimaatdoelen te halen dus daar kunnen we op wachten: van lockdown naar lockdown, tot in de eeuwigheid waarbij mensen voortdurend verstrikt zullen raken in een bureaucratische fuik van uitzonderingen en formulieren. De verwijzing van Henk Krol naar een Kafkaëske wereld is op zijn plaats en angstwekkend reëel. Het gemak waarmee kabinet en parlement beslissen over het afschaffen van universele rechten en sociale contacten is stuitend en mensonwaardig.

Tegelijkertijd zijn uitzonderingen op de avondklok voor live-praatprogramma’s als Jinek ronduit onzinnig en bij uitstek ‘niet-essentieel’. Zij dienen uitsluitend als doorgeefluik van eenzijdige staatspropaganda en vaccinverheerlijking en dragen nadrukkelijk niet bij aan diversiteit van meningsvorming. Iedereen moet zoveel mogelijk thuiswerken dus beroepsbabbelaars ook. Het schrappen van deze incestueuze kwebbelcircuits met hun voortdurende aanwakkering van angst en onzekerheid zou mensen enorme rust verschaffen, maar dat is blijkbaar niet de bedoeling.

Dat hele avondklokdebat was volledig voor de bühne, de draai van D66 was al voor het indienen van zijn motie te lezen bij de NOS. ‘Ordinaire koehandel’, aldus Wilders.

Het parlement kan naar huis. Tijd voor een frisse wind.