Politiek

Avondklokgeweld – Politievakbond: Politici moeten stoppen elkaar rellen te verwijten

25-01-2021 16:13

CC: Maarten Brante.

Voorzitter Jan Struijs van politievakbond NPB vindt het maar niets dat verschillende politici ‘elkaar nu via sociale media gaan beschuldigen van ophitserij’. Dat zegt de politievoorman maandag tegen NRC Handelsblad. Struis wil bovendien dat politici en burgemeesters één lijn trekken over de noodzaak van de avondklok en over hoe er moet worden opgetreden tegen relschoppers.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers beschuldigde maandag FvD-lijsttrekker Thierry Baudet op dat dekselse Twitter.

En Jesse Klaver (GroenLinks) richtte zijn pijlen zondagavond op PVV-leider Geert Wilders.

Alleraardigst hoor, pleiten voor eensgezindheid op die dekselse sociale media maar dit is Twitter, vriend. Helemaal in combinatie met politiek en politici een toxisch platform. Zorgwekkender is dat Struijs wil dat de heren en dames politici ook nog eens eensgezind zijn over de noodzaak van de avondklok. En laat dat nou precies zijn waar hij niet over gaat. Dat is namelijk helemaal aan de politiek. FvD en PVV zijn dus tegen de avondklok. Geert Wilders en Fleur Agema schreven er dit weekeinde nog een artikel over op TPO. Een politievakbond gaat er nu eenmaal niet over hoe de verhoudingen in de Tweede Kamer liggen.

De politievakbonden hebben er een handje van. Eind vorig jaar pleitte die andere politievakbond ANPV voor een totale drooglegging. Het meest mislukte idee ooit met de meeste negatieve bijeffecten ooit.

Politieman, hou je bij je pet.