Politiek

‘Lieve relschopper, je noemt jezelf een ‘verzetsstrijder’, je bent geen demonstrant maar tuig van de richel’

25-01-2021 18:42

CC: Maarten Brante.

“Je strijd voor de vrijheid. Zeg je. Maar ondertussen steek je het bloed, zweet en tranen van een ander in de hens. Je gooit molotov cocktails naar de politie. En met bakstenen alsof het milieuvriendelijke confetti is op de verjaardag van je moeder.

Wat kan jou het schelen dat daar iemands vader, dochter, moeder, vriendin, broer of beste vriend staat in dat uniform? Je scheldt erbij met kanker, alsof je ze een griepje toewenst.

Jij bent geen demonstrant, maar tuig van de richel.

Je verzet gaat over dat je je vrijheid terug wilt.. Toch?

Wat dacht je? De horeca had zo’n gouden jaar in 2020, die kunnen het wel hebben als ik ze nog even voor duizenden euro’s schade berokken door een paar flesjes te stelen die 17 euro inkoop zijn?

Plunder! Plunder want je strijdt voor vrijheid. Zoek ook nog even de kassa. Plunder die ook! Doe het voor je vrijheid! Doe het voor Nederland. Jouw land! Vandaag is alles gratis in jouw land. Plunder de kassa ook!

Sla jezelf. Ga in de hoek staan en sodemieter op met je slappe geouwehoer over strijden voor vrijheid. En hou op met je leven tijdens corona te vergelijken met de tweede wereld oorlog. Je was er niet bij, je was nog niet eens een stoute gedachte…

Lieve relschoppers: Sla jezelf en beter je leven. Liever gister dan vandaag.. En vergeet niet je ogen uit je kop te schamen. Ik gun je eigenlijk de harde realiteit van een lockdown, een lock up. In een cel. Maar zo ver zal het vermoedelijk niet komen.”

Lieke is agent en moet een beetje kotsen van al dat slopend en plunderend en rellend tuig dat losgaat tegen ME’ers en agenten en zichzelf serieus een strijder van de vrijheid vindt en zonder ironie vergelijkingen maakt met godbetert de Tweede Wereldoorlog en zichzelf behangt met gele sterren alsof er ook maar één vergelijking met de Holocaust bestaat die niet totaal mank gaat.

Lieke heeft VOL-KO-MEN gelijk. HUP LIEKE! HUP!