Binnenland

Politiechef: ‘verklaar demonstraties sneller en vaker illegaal vanwege coronapandemie’

25-01-2021 17:07

Foto via Maarten Brante maartenbrante.com

Als het aan Willem Woelders ligt, leider van het coronateam bij de politie, moet het maar eens afgelopen zijn met al dat gedemonstreer. Hij noemt de protesten tegen de coronamaatregelen slecht voor de volksgezondheid en vindt dat deze sneller moeten worden verboden.

Volgens Woelders is er simpelweg niet genoeg capaciteit binnen de politie om alle protestacties in goede banen te leiden. De Hollandse hermandad moet immers nu al extra mensen inzetten om de avondklok te handhaven. In totaal deelden agenten al zo’n 5765 boetes uit aan mensen die na 9 uur buiten waren. Voor een totaalverbod op demo’s is de politiechef tegelijkertijd niet.

“Maar je kunt ook randvoorwaarden stellen als burgemeester over hoe groot de demonstratie mag zijn en waar die mag zijn. Ook kan je zelfs demonstraties verbieden uit medische noodzaak. Ik roep de burgemeesters op om daar beter naar te kijken.”

Aldus Woelders tegen BNR radio.

De politiewereld mengt zich de laatste tijd steeds openlijker in het publieke debat. Zo liet politievakbond NPB vandaag nog weten al dat politieke gekissebis gedebatteer over de avondklok en de ordehandhaving maar onwenselijk te vinden.