Binnenland

Video’s – Wederom rellen in heel Nederland na avondklok – Plunderingen in Rotterdam

25-01-2021 21:43

Screenshot Nieuwnieuws/Youtube.

Net als alle voorgaande dagen ontpopt de avondklok zich ook deze maandagavond weer tot een project X waar heel Holland aan meedoet. In Rotterdam heerst in sommige buurten totale anarchie en wordt er zelfs traangas ingezet. In Rotterdam-Zuid worden winkels geplunderd. Dat meldt de NOS. De politie heeft daarbij een waarschuwingsschot gelost.Volgens de politie gaat het om ten minste een supermarkt en een Kruidvat-filiaal. Een NOS-verslaggever heeft verder gezien dat een Zeeman werd geplunderd.

PvdA Kamerlid Attje Kuiken doet verslag vanuit Rotterdam.

In Den Bosch gaan intussen hele auto’s de lucht in en ook aan het vuurwerkverbod houdt men zich hier niet. De politie moet soms vluchten, de ME slaat ondertussen om zich heen en ook de materiële  schade is niet te overzien. Alkmaar, Zwolle , Nijmegen (lol), Arnhem, Geleen, Haarlem, er lijkt momenteel welhaast geen plaats te bestaan zonder relschoppers en dat is eigenlijk best een trieste constatering Nederland.

Wat rest ons verder nog te zeggen dan dat, ongeacht wiens schuld het is, de avondklok duidelijk averechts heeft gewerkt en dat de oplossing hiervoor nog niet zo gemakkelijk gevonden is.

Geert Wilders gaat voor het zware geschut: