Media

Bonusquote: ‘Rellende jongeren mede de schuld van een falend 3FM’

27-01-2021 12:43

Een typische 3FM-luisteraar.

“Ik zit soms wel eens hardop te fantaseren over hoe het zou zijn als we wél een gezond publieke omroepstelsel zouden hebben, waarbij ieder gedeelte van de bevolking, jong én oud zich bediend en gehoord zou voelen.

Stel je had wél in deze roerige tijden sinds de uitbraak van de coronacrisis een goed functionerende, aansprekende jongerenzender dan had je vanaf dag een dit platform perfect kunnen gebruiken om de jeugd te informeren, amuseren en bewustzijn plus draagvlak te creëren. In plaats van bij het ingaan van de avondklok voor het eerste de beste idee te kiezen waar de gemiddelde lokale omroep ook mee zou komen (‘avondklokradio’ en ‘het avondklokkenspel’) had je natuurlijk man en macht ingezet om iets te organiseren wat wél cool is en jongeren aanspreekt, waarin ze zich herkennen en waar ze onderling over gaan praten.

Dus mag je de publieke omroep daarop aanspreken: wat voor les trek je als 3FM hieruit? Vervul je je publieke functie of doe je maar gewoon wat in de hoop dat het weer eens aan gaat slaan? Waarmee denk je je beoogde doelgroep ooit nog wél te gaan bereiken?

3FM had in deze tijden véél meer kunnen organiseren om het debat met jongeren zichtbaar te maken en ze te vermaken met aansprekende acties online en on-air. En dat is niet ‘je mag een plaatje aanvragen’, hou toch op zeg.

Kom niet met de drogreden ‘jongeren luisteren niet meer naar de radio’ want als dat al zo is, dan hebben we het er zelf naar gemaakt, door hopeloos ouderwets, onaansprekend en dus irrelevant te worden.”

Muhahaha! Patrick Kicken was ooit DJ bij de NPO en dat was succesvol omdat Patrick Kicken wél talent heeft en wél weet hoe je radio maakt. Wat je niet kunt zeggen van de huidige generatie ”’DJ’s”’, die ofwel populair zijn omdat ze een geile sidekick (V) hebben die massa’s jongetjes weet op te geilen via Instagram ofwel omdat ze 166 zijn en dus de complete babyboomgeneratie naar hun zaadloze Arbeidsvitaminen 16.0 op Radio 2 kunnen laten luisteren omdat babyboomers nou eenmaal niet beter weten (of kunnen, want babyboomer).

Maar NPO en radio voor jongeren dankzij getalenteerde DJ’s die écht goede radio maken? Bwahahahahahahahahaha!

En daarom betaalt u ook vandaag weer mee aan die vele, vele, vele, vele, vele, vele miljoenen euro’s subsidie die elk jaar weer door het afvoerputje van ”’NPO-jongerenradiozender”’ 3FM verdwijnen, alleen maar omdat de NPO aparatsjiks niet doen aan zelfkritiek of hun verlies toegeven. Hoeveel terechte columns Patrick Kicken er ook over schrijft en hoe diep de luistercijfers van 3FM verder zakken, tot voorbij de bodem van de afgrond.