Binnenland

Angst voor wildvierders tijdens illegale carnavalsfeesten in Brabant groeit

03-02-2021 11:03

Carnaval, een serieuze zaak. (foto via Pascal Bernardon)

Onder de grote rivieren begint men zich zorgen te maken over het naderende carnaval. De Brabantse Carnavals Federatie krijgt namelijk steeds meer signalen binnen van mensen die van plan zijn om illegale feesten te organiseren.

Officieel houden alle carnavalsclubs en organisaties zich natuurlijk aan de coronaregels. Ook worden er genoeg alternatieven bedacht voor virtuele feestjes. Voor de diehard ‘wildvierder’ zijn deze online potjes bingo echter niet genoeg om de honger naar een echte polonaise te stillen.

Zo citeert BN De Stem onder andere Bredanaar Peter Feskens. Deze wil tijdens carnaval verkleed gaan rondlopen in de stad met een biertje in de hand:

“Ik ben echt niet van plan alle regels aan mijn laars te lappen. Maar ik wil gewoon een beetje carnavalsgevoel.”

Burgemeester Paul Depla van Breda zegt ondertussen qua handhaving voorbereid te zijn op de carnavaleske variant van de wildvierder. Verder gaat hij ervan uit dat mensen gewoon hun gezonde verstand gebruiken tijdens de drie zotte dagen. Carnavalsprinses Esther Wouters maakt zich ondertussen zorgen om de goede naam en de respectabele status van het carnavalsfeest:

“Ik hoop niet dat dit het beeld wordt want het imago van carnaval heeft vorig jaar al genoeg geleden.

Ook voor TPO-hoofdredacteur en volksfeestliefhebber Bert Brussen komt de afgelasting van carnaval aan als een mokerslag: