Politiek

Bonusquote – ‘Russisch Spoetnik V-vaccin is victorie voor Russische wetenschap en Poetin zelf’

03-02-2021 19:01

“De gok van Poetin om afgelopen augustus Spoetnik V al goed te keuren alvorens alle testfases waren afgerond heeft zich nu terugbetaald. Ontwikkeld door een klein maar kundig laboratorium in Moskou, voor een fractie van de kosten die de grote pharmaconcerns in rekening brengen, wordt Spoetnik nu razendsnel in Rusland en de wereld uitgerold. Een ongelofelijke victorie (de V in Spoetnik V staat ook voor victorie) voor de Russische wetenschap en natuurlijk Vladimir Poetin zelf.

Wat Nederland en de EU moeten doen is derhalve simpel. Doe Spoetnik razendsnel in de keuring. En voer sancties in tegen Poetins kompanen op de dag dat EU 100 miljoen vaccins bestelt.”

Die arme, arme, arme EU. Jaar in jaar uit heeft het zichzelf op de borst geklopt als gaafste en succesvolste organisatie ter wereld ooit. Maar nu de daad bij het woord moet worden gevoegd blijkt het, geheel volgens verwachting, één grote door faalbureacratie dichtgemetselde illusie.

Terwijl het zichzelf zojuist uit de EU-hel bevrijdde Groot-Britannië als een dolle alle Britten vaccineert komen de EU-lidstaten vooralsnog niet verder dan hier en daar een speldenprikje uitdelen omdat de EU niet zo goed is in inkopen en voorraden schatten. Tot overmaat van ramp moet de EU nu van corona worden gered door de al jaren gedemoniseerde satan Rusland alwaar ze wél gewoon betaalbare en leverbare vaccins kunnen ontwikkelen.

Ach, u moet maar zo denken: in de EU is er een verbod op plastic rietjes en zijn ze dol op ‘minderheden’ beschermen middels drammende symboolpolitiek, dat is ook heus wat waard hoor!

Citaat: Derk Sauer in AD.