Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hugo de Pispaal

03-02-2021 09:31

GezondheidGezondheid

Meneer de Jonge,

Zo, het is bekend.

De Nederlandse coronagevangenis, waar mensen vastgezet kunnen worden die weigeren in quarantaine te gaan, staat in Haren.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen is bereid gevonden om het revalidatiecentrum Beatrixoord aan de Dilgtweg 5 in Haren beschikbaar te stellen als gevangenis voor quarantaineweigeraars.

Dat u zo’n bajes zou aanwijzen, is geen nieuws.

Simpelweg het gevolg van Wet Publieke Gezondheid, die op 20 mei 2008 met algemene stemmen door de Tweede Kamer is aangenomen en op 7 oktober 2008 door de Eerste Kamer als hamerstuk is afgedaan. De Femke Halsema’s, de Hubert Brulsen en de Sybrand Buma’s weten nu waar ze hun lastige klantjes kunnen lozen.

Maar nu u uw keuze van de coronagevangenis bekend heeft moeten maken via de Staatscourant, zal weer eens blijken dat Nederlanders de wet niet kennen. De Telegraaf pikte het nieuwtje over de locatie op en dan kun je er op wachten dat de strontkar op social media weer uitrijdt.

En u bent de Kop van Jut.

Terwijl toentertijd niet alleen uw CDA in de Tweede Kamer zat (met 41 zetels, LOL) en stond te juichen om die wet, maar ook de PvdA (25 zetels), SP (22 zetels), VVD (22 zetels), PVV (9 zetels), GroenLinks (7 zetels), D66 (3 zetels), PvdD (2 zetels) en de SGP (2 zetels).

Over Kop van Jut gesproken: dit wordt ons het weekje wel.

Gisteren had u corvee bij de parlementaire pers. Niet dat die het u ooit écht moeilijk maakt, maar ze gingen toch weer lopen zuigen met de retorische vraag of u wel de juiste man op de juiste plek bent. En toen kon u zich wéér niet inhouden, met die opmerking dat u hoopt dat dat vaccin ook helpt tegen negativiteit. Dat getuigde nou niet echt van veel vermogen tot zelfreflectie.

Mooi en gezondMooi en gezond

Vandaag wacht u een debat in de Tweede Kamer over het datalek bij de GGD dat alle vertrouwen van de potentiële test- en vaccin-klanten in de overheid nog verder ondermijnt.

En morgen moet u wéér opdraven in de Tweede Kamer over het coronabeleid in het algemeen. Dan zal de focus bij u liggen op het gehannes de afgelopen dagen met de vaccinatiecijfers. Dat u opééns 100.000 niet getelde prikken ontdekte, dat de ziekenhuizen u voor leugenaar uitmaakten, dat die 100.000 er toch geen 100.000 waren, enzovoort, enzovoort, enzovoort. Het leidde op social media tot hilarische nieuwe rekenmethoden waarin Nederland alsnog wereldkampioen voetbal was geworden in 1974, Gordon toch een IQ van meer dan 69 heeft en BNNVARA er 40.450 leden bíj kreeg door samen te gaan werken met de pigmentverwende stelende kopschopper.

Ik zou niet graag met u ruilen.

U heeft één geluk: het wordt morgen één van de laatste keren dat u zich door deze Tweede Kamer hoeft te laten koeioneren.

Want vanaf 12 februari zijn die 150 Kamerleden allemaal ruim vijf weken op verkiezingsvakantie en veel van die betweters keren na die vakantie ook niet terug in de Kamer. Dus daar bent u de rest van uw demissionaire periode van verlost.

Nu maar hopen dat u, als u terug bent in een baan die u wel aankunt, hun kinderen niet in de klas krijgt.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Misschien gaat u het dan éindelijk snappen.

PS2. Me nieuwe Nieuwsbrief is uit! Met onder meer dienstmededelingen, reclame voor drie dames en de tetten van Pythagoras.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Backme.

(Advertentie)