Portemonnee

Waarom Bitcoin dé toekomst is

03-02-2021 21:45

Bitcoin heeft een uitstekende toekomst voor zich, omdat het perfect aansluit op het tijdperk dat de mensheid uiteindelijk zal bereiken. Alles in het leven evolueert naarmate de tijd geleidelijk verder stroomt. De wereld heeft verschillende fasen doorgemaakt waarin verschillende betalingsmethoden werden gebruikt. Van het verhandelen van diverse items tot het gebruik van verschillende materialen zoals goud, betaalmethoden zijn altijd verbeterd om het algehele gemak in het leven te vergroten. Momenteel gebruikt de meerderheid van de wereld fysiek geld, waarbij elk land zijn eigen nationale valuta heeft.

De toekomst van fysiek geld

Hoewel fysiek geld verschillende voordelen heeft gebracht, zal er uiteindelijk een einde aan komen. Het slechte begint zwaarder te wegen dan het goede, wat duidelijk merkbaar is, gezien het feit dat fysiek geld steeds aan waarde verliest. Dat komt omdat er over de hele wereld geen vast bedrag beschikbaar is. Er wordt regelmatig nieuw geld gedrukt, het negatieve neveneffect daarvan is inflatie. Daardoor ondergaat fysiek geld elk jaar een merkbare waardevermindering, met negatieve gevolgen voor de algemene economie van de wereld. De prijzen beginnen te stijgen terwijl het geld geleidelijk zijn koopkracht verliest. Fysiek geld dat de wereld momenteel gebruikt, is geen duurzame methode die lang meegaat. De waarde van geld zal blijven dalen, totdat het in wezen waardeloos wordt.

Digitaal geld, het betaalmiddel van de toekomst

Dat is waar Bitcoin door de onzekerheid heen schijnt in crypto nieuws, gezien de manier waarop het functioneert. Elke deskundige kan het tot op zekere hoogte eens zijn dat Bitcoin de meest waarschijnlijke kandidaat is om geld in te halen als de nieuwe universele betaalmethode. Veel mensen, vooral tegenwoordig, zien bitcoin kopen als een snelle kans om hoge winstpercentages te maken, maar de feitelijke diepte van Bitcoin reikt veel dieper dan dat. Bitcoin functioneert uniek op een manier die de meeste problemen van fysiek geld oplost.

Er zijn twee primaire componenten van Bitcoin die moeten worden begrepen. Ten eerste wordt Bitcoin niet beheerst door een centrale organisatie wat bij aandelen wel het geval is, het is volledig gedecentraliseerd. Bijgevolg kan geen enkele kracht de werking van Bitcoin dicteren, het is onafhankelijk van elke externe invloed. De waarde van Bitcoin wordt niet bepaald door een particuliere organisatie, maar wordt bepaald door het geloof dat mensen erin hebben. Ten tweede is er slechts een beperkt aantal bitcoins beschikbaar in de wereld, 21 miljoen om specifiek te zijn. Het grootste deel ervan is al mined, maar de resterende weinigen zullen een aanzienlijke hoeveelheid tijd nodig hebben om te minen, gezien hoe de moeilijkheid toeneemt naarmate men verder komt. Dat is een belangrijk aspect van Bitcoin, want dat elimineert de mogelijkheid van drastische inflatie.