Regio

Joh: tegenstanders windmolenterreur Utrecht ‘worden nauwelijks gehoord’ door lokale overheid

05-02-2021 18:08

Utrechtse burgers die geen windmolen (lees: tal van gezondheidsklachten veroorzakende horrorterreurmachines des doods die herrie maken, uitzichten verpesten en vogelcide plegen) in hun achtertuin willen en zich bij alle mogelijk inspraakgelegenheden laten horen ‘voelen zich niet gehoord’? Joh! Wie had dat nou verwacht!

Dus die zogenaamde ‘burgerparticipatie’, die het Planbureau Leefomgeving zo belangrijk vindt, van ‘betrokken burgers’ bij de Regionale Energie Strategie is gewoon een wassen neus, een dooie mus, kluitje in het riet, waardeloze belofte, burgerhatende symboolpolitiek, kat in de zak, technocratisch ruttedoctrinerend rad voor ogen, zeg maar typische Hollandsche regentenpolitiek?

Nogmaals: JOH! Wie. Zag. Dat. Nou. Toch. Aankomen.

En dat terwijl GroenLinks in het Utrechtse provinciebestuur heel duidelijk is over hoe het linkseEd Nijpels-milieu- en duurzaamheidsfascisme de komende jaren Heel Holland en dus ook ook Utrecht zal veranderen in een foeilelijk vogel en nachtrust vermorzelend windmolendystopia:

“Ik heb niet de illusie dat iedereen straks juichend op de banken staat, maar het belangrijke is dat mensen hebben kunnen meepraten en ook invloed kunnen hebben op wat waar komt. Dat is een zorgvuldig proces dat veel aandacht blijft hebben. Ik denk dat het misleidend zou zijn om burgers voor te houden dat er nog een optie is om helemaal geen windmolens te plaatsen. Gemeenteraden, provinciale staten, Tweede Kamer, Eerste Kamer ze hebben zich gecommitteerd aan het klimaatakkoord. Daar hebben we afspraken over gemaakt. We gaan dus locaties zoeken voor zon en wind. Dus de vraag; of, is echt gepasseerd station. De vraag is nu; waar en hoe? En daar moeten we inwoners op een heel goede manier bij betrekken.”

Kortom, fuck you burger, die molens gaan er gewoon komen in wijken waar weinig GroenLinksers wonen, maar we doen lekker net alsof de burger heel veel inspraak heeft zodat de domme burger lekker zoet en braaf blijft opdat wij kunnen laten zien dat we heel erg ons best hebben gedaan om democratisch burgerempatisch te zijn waardoor ons straatje schoon blijft, aangezien het daar natuurlijk om gaat, beslist niet om wat al die kutburgers willen. Wij willen gewoon windmolens (gaarne niet in onze eigen achtertuin, duh!), punt.

Wat waren die burgers denkende eigenlijk? Dat ze serieus een referendum konden lospeuteren? Helemaal NIEMAND wil een windmolen in de tuin, de uitslag van zo’n referendum is bij voorbaat bekend en iedereen weet dat politici alleen voor referenda zijn als er ook de juiste uitslag komt uitrollen, zie verder D66.

Maar toch, erg lief dat burgerhatend klimaatfascistisch bestuurlijk Nederland in elk geval nog probeert om er een democratisch feestje van te maken. Dat is ook wat waard hè? Als je dan toch de dystopsiche duurzaamheidsafgrond in moet dan graag lachend de dystopsiche duurzaamheidsafgrond in.

Wij hebben maar één tip voor alle Utrechters/Utrechtenaren en meteen ook voor alle andere Nederlanders die geen windmolen in hun tuin willen (op Ed Nijpels na zijn dat er dus 17 miljoen): verhuis en emigreer, voordat je huis geen fuck meer waard is en je leven en nachtrust verandert in een mensenrechtenslopende hel van ziekmakende geluidsoverlast. Want als de klimaat- en duurzaamheidsmafia eenmaal wortel heeft geschoten in je eigen leefomgeving is het al te laat. Veel te laat.