Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sidney Smeets

07-02-2021 09:31

Beste Sidney,

Ik kende jou eigenlijk vooral als de advocaat die vieze mannetjes die er met gebruik van een lokpuber waren ingeluisd uit de gevangenis hield.

En als de advocaat die de zaak tegen één van de verdachten in de beruchte Amsterdamse zedenzaak achter gesloten deuren wilde laten behandelen, omdat een openbare strafzaak zo zielig was voor die smeerpijp, die onder meer schuldig werd bevonden aan het maken van kinderporno.

En als de advocaat die samen met zijn compaan Spong suggereerde dat de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen niet door wat Amsterdams tuig was doodgetrapt, maar overleed door een toevallig tijdens het kopschoppen ontstaan sneetje in zijn halsslagader.

Maar dan heb ik toch een te beperkte kennis van jouw CV.

Je blijkt opeens ook het broertje van dr. Bram Bakker.

Die neemt ook altijd meteen de telefoon op als journalisten bellen om na de disclaimer “Ik ken natuurlijk deze zaak niet, maar…” voluit te analyseren hoe een en ander in elkaar zit.

Jij doet dat sinds kort dus bij politieke processen.

Het Algemeen Dagblad belde.

EreadersEreaders

En jij ging zonder enige kennis van de zaak vertellen dat de Haagse oud-wethouder Richard de Mos met het uitbrengen van zijn boek “de privacy van mensen schaadt”, “rechters irriteert”, “zijn kans op strafvermindering verspeelt” én (LOL) bezig is de publieke opinie te beïnvloeden.

Blijkbaar had De Mos tot en met de uitkomst van een eventueel hoger beroep ergens in 2025 (geen grap!) rustig moeten afwachten hoe het OM met doelgericht lekken de publieke opinie beïnvloedde.

Of meneer De Mos maar even zes jaar wilde blijven bungelen met het stempel ‘deelnemer aan twee criminele organisatie’…

Eerlijk gezegd snapte ik niet waarom je, terwijl De Mos met Peter Plasman toch een gerenommeerde eigen raadsman heeft, hem zo’n slecht advies kon geven.

Tot ik de Zoom aanslingerde en contact kreeg met míjn confrère Paternotte.

Bás Paternotte.

“Dijkgraaf”, zei Paternotte. “Denk eens na.”

GezondheidGezondheid

“Smeets is van het advocatenkantoor dat namens een Italiaanse maffiabaas SP-Kamerlid Ronald van Raak het zwijgen probeerde op te leggen. Daar hebben wij nog uitgebreid over geschreven.”

Aha! Dus de geschiedenis herhaalt zich gewoon. Spong Advocaten probeerde eerst via een aangifte van smaad en laster een Kamerlid van de SP kalt te stellen.

En nu, via het beïnvloeden van de publieke opinie, de lijsttrekker van Code Oranje bij de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Da’s een partij die in de peilingen nog maar íetsje kleiner is dan D66.

En D66 is weer de partij waar plek 18 op de kandidatenlijst wordt ingenomen door… mr. Sidney Smeets.

Een feitje dat het Algemeen Dagblad dan weer ‘vergat’ te vermelden.

Had ik het woord ‘smeerpijp’ al gebruikt?

Groet,

JanD

PS. Een cadeautje dat ik heel goed bij je vond passen.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Backme.

(Advertentie)