Binnenland

17-jarig meisje bedolven onder doodsbedreigingen vanwege islamkritiek

10-02-2021 18:11

Islamic Rage Boy meme

In Frankrijk zijn vijf verdachten opgepakt voor doodsbedreigingen aan het adres van de 17-jarige Mila. Aanleiding hiervoor waren een aantal video’s op Instagram van de lesbische scholiere met islamkritiek, zo weet het Algemeen Dagblad. Mila maakte hierin Reviaanse opmerkingen als:

“Ik haat religie. De Koran predikt enkel haat, de islam is stront, ik zeg wat ik denk. Ik ben niet racistisch. Je kan niet racistisch zijn tegenover een religie. Jullie God, ik steek een vinger in zijn kont. Bedankt, tot ziens!”

Aangezien islam vrede betekent werd de jonge vrouw al snel bedolven onder doodsbedreigingen. Sommige bezorgde moslims wilden haar met zoutzuur aanvallen of levend begraven. Anderen hielden het enkel bij een goddelijke verkrachting. Volgens de advocaat van Mila kreeg ze op het hoogtepunt zo’n 30 haatberichten per minuut. In totaal staat de teller op meer dan 50.000 haatmails.

Zoals u begrijpt leeft Mila en haar familie nu permanent ondergedoken, Frankrijk is immers een open en verbindende samenleving. Natuurlijk heeft de adolescent ook allang haar excuses aangeboden richting de moslims, want respect dwing je blijkbaar dus zo af. Wel blijft Mila achter de opmerking staan dat islam een haatreligie is.

In totaal zijn er nu 13 mensen opgepakt in de zaak. Een 23-jarige man werd in oktober al tot drie jaar cel veroordeeld voor een faux-onthoofding van Mila op internet. Het overkomt de beste religies wel eens, niet?

Geen blaam voor de islaam: