Politiek

Slachtoffers belastingtoeslaghorror werd rechtsbijstand geweigerd, ‘hadden geen schijn van kans’

10-02-2021 19:50

Stel, je bent gesubsidieerd burgerhater en je hebt onbeperkte macht omdat de regering van je bananenmonarchie je geen strobreed in de weg zal leggen en de Tweede Kamer op een enkeling na sowieso een tandenloos fop-parlement is en de journalistiek op Pieter Klein van RTL Nieuws en nog iemand van Trouw na al lang niet meer aan kritische verslaggeving doet en je gaat op ‘zwartjes jagen’ want toch al financieel kwetsbare allochtone gezinnen helemaal van voor tot achter leegtrekken en kapotmaken op basis van puur racisme daarvan krijg je pas echt een harde plasser, maar al die slachtoffers dreigen naar de rechter te gaan omdat zij ook wel weten dat jij ze onterecht leegknijpt. Wat doe je dan?

Juist: die mensen waarvan je weet dat ze never nooit een advocaat kunnen betalen, al was het maar omdat ze hun laatste euro aan de Belastingdienst hebben moeten afstaan, ontzeg je dan gewoon subsidie voor de rechtsgang, ook al hebben ze daar recht op.

Simpel! Zo werkt nou eenmaal de absolute en ongecontroleerde macht van de staat: door en door.

Misschien een leuke slogan voor de VVD-campagne? De Rutte-doctrine: door en door!

De Kafkaeske hel waarin al die onschuldige slachtoffers terechtkwamen, onschuldige staatsburgers die tot dan toe dachten in een democratische rechtstaat te leven dus niet in een of ander schimmig bananenland, moet echt gekmakend gruwelijk zijn geweest. Tot groot plezier van die sadistische topambtenaren natuurlijk, hun plasser werd alleen maar harder en harder, net zoals hun eindejaarsbonus en promotiekansen groter en groter werden.

Maar gelukkig worden al die belastingambtenaren die hiervoor verantwoordelijk zijn straks veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen net zoals de ministers en staatssecretarissen die de opdracht gaven inmiddels allemaal zijn afgetreden en ze nooit meer kunnen worden herkozen al is er natuurlijk sowieso niemand van het Nederlandse volk die ooit nog op die partijen gaat stemmen, dus het vertrouwen in de democratische rechtsstaat is he-le-maal hersteld.