‘Uit nieuwe informatie blijkt dat Dion Graus seks organiseerde tussen zijn toenmalige vrouw en particuliere beveiligers’

12-02-2021 22:18

PVV Kamerlid Dion Graus
Dion Graus - TPO TV

Uit nieuwe informatie die in handen is van de Rijksrecherche blijkt dat PVV-Kamerlid Dion Graus zijn toenmalige vrouw heeft aangezet tot seks met zijn particuliere beveiligers, dat schrijft NRC. Graus had de beveiligers in dienst genomen omdat hij vond dat hij vanuit de overheid onvoldoende beveiliging kreeg.

In 2019 had zijn ex-vrouw al aangifte gedaan wegens ‘psychisch misbruik’ en ‘gedwongen seks met derden’. Later werden zowel haar aangifte als de tegenaangifte van Graus alsnog ingetrokken. Naar nu blijkt heeft de vrouw later alsnog Rijksrecherche van aanvullende informatie voorzien.

Nadat bekend werd dat NRC werkte aan een artikel op basis van de nieuwe informatie liet Graus weten dat het om een absolute privézaak gaat. Hij schreef daar begin deze week het volgende over:

“NRC beroept zich op ‘nieuwe feiten’, maar hanteert alleen andere (en suggestieve) kwalificaties voor feiten, die binnen onze democratische rechtstaat al door de bevoegde instanties zijn beoordeeld.

NRC beschikt over informatie die ik niet ken en over absolute privé-gegevens, die aan mij en aan derden toebehoren en op onrechtmatige wijze zijn verkregen.”

NRC meldt deze avond dat op basis van opnamen en documenten blijkt dat Graus aanstuurde op seks tussen zijn beveligers en zijn vrouw. Het zou volgens de krant ook daadwerkelijk tot seks zijn gekomen in hotels, sauna’s en in een PVV-kantoor in de Tweede Kamer.

De beveiligers, “stuurden geen factuur als ze hem begeleidden bij trips door het land. Wel hadden ze seks met Graus’ vrouw, aangemoedigd door het Kamerlid, zo is te horen op ingeleverde audiofragmenten.”

Uit documenten die bij de Rijksrecherche liggen zou ook blijken dat het Kamerlid sjoemelde met de hypotheekrente bij zijn jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting. Ook bevat het materiaal volgens de courant bewijs dat hij fraudeert met zijn woontoelage van de Tweede Kamer. Deze laatste kwestie kwam ook al eerder in het nieuws.

Zowel Graus als diens ex-vrouw wilden tegenover NRC verder niet reageren op de bevindingen van de krant.