Politiek

Maurice de Hond: ‘Zó zijn we door RIVM gemanipuleerd, opkomst Britse variant zwaar overdreven’

15-02-2021 15:02

Maurice de Hond bij Op1. (Screenshot NPO)

Vanaf begin januari is door het RIVM de snelheid van opkomst van de Britse variant -zwaar- overdreven. De dataverzameling van de kiemsurveillance deugde niet en de prognoses die op basis daarvan zijn gemaakt ook niet (informatie die ik heb van mensen achter de schermen).

Door het voorspellen van een grote derde golf, terwijl ondertussen de cijfers daalden, zijn in Nederland half januari de maatregelen niet verlicht, maar is er een avondklok bijgekomen. Nu staat Nederland bovenaan de lijst van de Europese landen met de genomen maatregelen.

In België, met dezelfde reproductiefactor als Nederland, zijn wel de scholen, de winkels, de zwembaden, de musea en inmiddels ook de kappers open.

Het onderzoek naar het voorkomen van de Britse variant in Nederland is van een niveau waar elke onderzoeker zich voor zou moeten schamen. De feitelijke dalende ontwikkelingen van het aantal positieve testen past niet bij het beeld dat het RIVM heeft geschetst. Eind januari zou immers al meer dan tweederde deel van de besmettingen met de Britse variant zijn. Ook de lagere cijfers tot en met dinsdag (met het weekend erbij) zal dat beeld bevestigen.

Als u mij niet gelooft, lees het artikel en check mijn onderstaande voorspelling dinsdagmiddag:

“Als het RIVM dinsdag met nieuwe cijfers naar buiten komt kan het niet meer volhouden dat de Britse variant in Nederland aan het zorgen is voor de aankomende derde golf.

Om de fouten uit januari te maskeren gaat het volgende gebeuren:

Er zal gesteld worden dat de reproductiefactor in Nederland van de Britse variant ‘heel dicht bij 1 is gekomen’ en dat ‘dit te danken is aan de maatregelen, inclusief de avondklok’.”

Maar als u mijn artikel leest dan weet u wel beter

/PERSBERICHT