Binnenland

Mark Rutte: politieke partijen moeten meer verbinding zoeken en geen beloftes maken

20-02-2021 12:49

Screenshot van Mark Rutte

Mark Rutte heeft vandaag in een landelijke advertentiecampagne andere partijen opgeroepen om te stoppen met het maken van beloftes. Volgens de eerste minister van Nederland kunnen deze in tijden van corona namelijk nooit realistisch zijn. Politieke partijen zouden daarentegen juist meer verbinding moeten zoeken.

Zoals een goed VVD-er betaamt houdt Rutte zélf zich natuurlijk niet aan deze regel. In de advertentie doet hij namelijk wél een aantal verkiezingsbeloftes. Zo zweert onze premier plechtig dat hij niet wil bezuinigen en dat het eigen risico niet omhoog gaat. Ook wil Rutte een menselijke overheid die de burger niet standaard wegzet als fraudeur. Een erg vooruitstrevend idee.

Qua saamhorigheid blijkt de VVD eveneens zo zijn voorkeuren te hebben. Mark Rutte gaat namelijk alleen regeren met fatsoenlijke politici van fatsoenlijke partijen:

“De komende weken staan alle lijsttrekkers tegenover elkaar in televisiedebatten en hebben politici soms felle kritiek op elkaar. Maar we kunnen alleen iets bereiken door met alle redelijke partijen samen te werken.”

Politiek verslaggever Lars Geerts heeft het aantal keer het woord ‘ik’ geteld in de brief en spreekt van een ‘vehikel voor het premierschap van Rutte.’ De VVD zet volgens hem dan ook vol in op de persoonlijke populariteit van de premier. Gezien de peilingen een slimme keus, Nederland lijkt vooralsnog vooral meer meer meer Rutte te willen.