Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Lilian, Lilianne & Jesse

24-02-2021 09:31

GezondheidGezondheid

Beste Lilian, Lilianne & Jesse,

Ik zag jullie gisteren na de persconferentie waarin Pinokkio en Clowntje Clusterfuck grote delen van de middenstand en de horeca definitief de nek omdraaiden en de schuld van een eventueel uit de hand lopende derde golf alvast bij de bevolking neerlegden opgewonden twitteren.

Eerst Lilian van de SP.

“De SP wil een duidelijke crisisaanpak. We dammen het virus in zodat zo snel mogelijk de samenleving weer open kan. We moeten onze zorg zoveel mogelijk ontlasten. Daarna de scholen open als dat veilig kan. Onze vrijheden terug. En daarna: de economie weer open. Door een onduidelijke strategie gaan we van persconferentie naar persconferentie zonder perspectief. Beloftes als de eerste maatregel die we schrappen is de avondklok worden niet nagekomen. Gevolg: groeiend wantrouwen en een ogenschijnlijke koehandel in de maatregelen.”

Toen Lilianne van de PvdA.

“Bij het kabinet regeert de willekeur. Ze kijken niet verder dan de volgende persconferentie. We snakken naar een positief toekomstbeeld, met concrete plannen. Naar een sociaal herstelplan voor Nederland. Het is een kwestie van doen. Jongeren missen hun vrienden en hun oude leven. De leerachterstanden lopen op. Maar op de persconferentie geen perspectief voor jongeren en studenten, maar wel de massagesalon die open gaat… De willekeur regeert en dat moet anders.”

En ten slotte Jesse van GroenLinks.

“Vorige week was de avondklok absoluut nodig, en zou die als eerste worden afgeschaft. Dat gebeurt nu niet. Je kan straks wel je nagels laten doen, maar een student mag niet studeren in de universiteitsbibliotheek. Ik heb voor het eerste het idee dat ik niet heb zitten kijken naar een persconferentie van premier Rutte, maar van de lijsttrekker van de VVD. De logica is zoek.”

Keurig de doelgroepjes bediend.

Maar bij mij knaagde er toch iets.

Want ik ben niet vergeten hoe jullie dit kabinet al een jaar lang vrij consequent steunen in de al die tijd al “onduidelijke strategie”. In de al die tijd al gehanteerde “willekeur”. In de al die tijd al “afwezige logica”.

In het begin van de crisis snapte ik jullie steun nog.

Niemand wist iets, die prutsers van het RIVM voorop.

Maar na een paar maanden had het gehannes (Clowntje Clusterfuck) en het gespeelde staatsmanschap (Pinokkio) dat vele Nederlanders economisch, sociaal en psychisch naar de verdommenis aan het helpen was, juist door jullie toch moeten worden aangepakt?

Onderste steen boven, weetjewel.

Waarom het nog meer knaagde?

Omdat Thierry Baudet gewoon gelijk heeft.

Jullie zijn onderdeel van ‘het partijkartel’.

Beste bewijs: de stemming vorige week over motie 35732 nr. 15 van jullie collega’s Van Haga en Wilders.

“De Kamer, gehoord de beraadslaging, besluit een parlementaire enquête te houden inzake de aanpak van de coronacrisis door de Nederlandse overheid, en gaat over tot de orde van de dag.’

En wie stemden daar, naast uiteraard de vier hoofddaders VVD, CDA, D66 en Christenunie tégen?

Drie partijen.

De SP van Lilian. De PvdA van Lilianne. En GroenLinks van Jesse.

Liever in de gratie blijven bij Mark Rutte omdat je dan misschien mag aanschuiven in Rutte 4, dan nu alvast besluiten dat ooit de onderste steen boven moet komen in dit dossier, waarin het kabinet honderdduizenden, zo niet miljoenen, Nederlanders de ellende (of erger) heeft ingejaagd.

En, blijkens de belachelijke vertoning van gisteren, aan het injagen is.

De verkiezingsretoriek in jullie Twitter-berichten is dus louter voor de Bühne.

Jullie willen na de verkiezingen (weer) een keer meedoen met de grote jongens.

En daarom zijn jullie bereid de Converse All Star’s van Mark Rutte te poetsen en zijn witte behind te likken.

Wie na 17 maart verandering wil, weet wat hem te doen staat.

Niet op Lilian & Lilianne & Jesse stemmen (en niet op Sigrid van de #MeToo-partij, maar dat is logisch).

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Ongeveer hetzelfde dat Rutte voor jullie in petto heeft.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, waarvoor mijn dank, dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.